View Single Post
Eski 07-09-2011, 12:18   #2628
limon
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lir Mesajı Göster
Ablam clematis transferinde ideal zaman geç kışmış. Mart başı hem budama, hem çelik , hem yer değişimi için ideal görünüyor. Yalnız ilk yıl sonunda kalıcı yerine dikmek için Ekim Ayı idealmiş Montana saksıda kalsın , bahar başı toprağa aktarırsın.
Taşınma işi yaza kalınca Clematislerimi mecburen en sıcaklarda (Temmuz ortası) taşımak zorunda kaldım. Yerine geçirdikten sonra toprak üstünü tamamen budadım, her gün bolca suladım. Bir aya kalmadan dipten hatta olmadık yerlerden de çok güçlü bir sürü sürgün verdi, hediye olarak ta bolca çiçeklendi. 2-3 haftadır çiçeklenmesi devam ediyor ve diğer türler de dipten sürgün vermeye devam ediyorlar. Korktuğumuz gibi nazlı değiller demek için yazdım. Tabii siz yine de mecbur kalmadıkça yazın ortasında söküp, başka yere taşımayın.

Tek merak ettiğim ise Armandiimin durumu atlatıp atlatamayacağı. Taşımadan tamamen budadık, sadece tepede 3 yaprağı kaldı. 1,5 metre kadar bölümü tamamen çıplak olduğundan toprağa yatırıp, her gün nemli kalmasını sağlayarak, havai köklenmesini bekliyorum. 2 ay oldu, ne öldü ne sürgün verdi. Belki sonbahar yağmurlarıyla hareketlenir.

Bir tek Manolya altındaki büyük beyaz çiçek açan Madame Le Coulture'ı taşıyamadım. Denedim, baktım Manolyanın kökleriyle tamamen kaynaşmışlar, bıraktım, kıyamadım...


Düzenleyen limon : 12-04-2012 saat 22:27
limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön