View Single Post
Eski 05-09-2011, 22:23   #244
kamil35
Ağaç Dostu.
 
kamil35's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-09-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,631
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi canannuman Mesajı Göster
Çok güzeller Maaşallah.
Biraz safça bir soru olacak galiba ama, meraktan soracağım.
Ben balkonda arıcılık diye bir ilan okumuştum. 1 dişi 6 erkek arı ve kalacak yerlerini satıyorlar birde kek satışı vardı aç kalmasınlar diye sanırım.
Böyle birşey mümkünmü yani ben evimin balkonuna bir yuva assam içinde 7-8 tane arı olsa bize zarar verirlermi. Çiçek olmadımı kek versem onu yeseler doyarlarmı? ve bal verirlermi?

Birde yazlığımızın bahçesinde sürekli birtakım arılar geliyor ve sulanmış topraktan elleri ile toprak topluyor. Acaba yıllar önce annemin balkonunda çiçeğin yaprağına çömlekten yuva yapmıştı minicik bir şahaser di içine de yumurtlarken görmüştüm. sonra belli bir zaman sonra çoçuklara bir zararı olur gider mıncıklarlar diye eşimle korktuk çömleği dikkatle kırdık. içinden şehriyenin tipinde ama minicik 2 -3 beyazımsı yumurta, geçmiş gün anlatıyorum 2 adet mor 2 adet daha farklı boyda mavi 3 adet farklı boyda pembe kurtlar çıktı sanırım dönüşüyorlar ve sanırım hergün gelip 2-3 tane yumurtluyordu içine. Ben anlamadım tam olarak gördüğüm şeyi. Bu gördüklerimiz nedir? Yaban arısımı oluyor bunlar, bunlar böyle çömlekte mi ürer, ve diğer arılar gibi bal yaparlarmı doğada.
Teşekkür ederim.
Sayın Canannuman, bahsettiğiniz arıların bal arısı olma ihtimali yok. 1 dişi 6 erkek arı bal arıları için bu mümkün değil. Çünkü erkek arılar bal taşımazlar, kovana balı işçi arılar (kısır dişiler) taşır. Bir bal arısı kolonisinin hayatını sürdürebilmesi için; bir kraliçe ve en az 5 bin işçi arıya ihtiyaç vardır. Böyle bir kolani ancak kendini besleyebilir, bal veremez. Bir bal arısı kolonisinin bal verebilmesi için en az 6 çıta olması gerekir. Bu da tahminen 20 bin ve üzerinde bir işçi arı demektir.

kamil35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön