View Single Post
Eski 04-09-2011, 18:33   #21
Heaven
Ağaç Dostu
 
Heaven's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-05-2009
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 115
Arkadaşlar konu üzerinden uzun zaman geçmiş ama bugün Solinda karpuzun renginde ve büyüklüğünde çok hoş güzel karpuzlar satın aldım. Tek farkı çekirdekleri olması beyaz ve yassı çekirdekleri var. Daha önce den solinda karpuz hakkında bilgim olduğu için bu karpuzları görür görmez seyir halindeki aracımda ani bir frenle durdum. Satıcı yerel halktan birisi kendisi ekmiş karpuzları. Kendisi bu karpuzlar için Kıbrıs karpuzu olduğunu söyledi. Fakat internette kıbrıs karpuzu hakkında bir bilgi bulamadım. Kilosunu 50 kr tan normal karpuz fiyatına aldım. Ama Bu karpuzlar manavlarda **** organik ürün satan dükkanlarda belki 1.5 2 tl ye satılır cinstendi.

Bana kalırsa benim aldığım karpuzların biraz daha ehlileştirilmişi ya da kimyasal işlem uygulanmışı Solinda tescilli markasıyla satılıyor. Solinda bir karpuz türü değil ticari markadır.

Yukarıdaki yazılardan da anlaşılacağı üzere daha önce bana Volare Hanım Solinda karpuz olduğunu söylediği 3 adet siyah, minnacık tohum göndermişti. Onları denedim fakat çimlendiremedim.

Bahsettiğim karpuzlar yukarıda yazılanlar gibi tatsız değillerdi. gayet hoş kokulu aromalı brix (katı meyve oranı) yüksek, yedikten sonra ağızda tadı kalan cinstendi.

Bu karpuzların tohumlarını ayırıyorum. İsteyenlere önümüzdeki günlerde buradan göndermek üzere ayrı bir başlık açacağım. merek etmeyin bol bol tohum olacak dağıtırım diye 8-10 tane almıştım

Heaven Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön