View Single Post
Eski 01-09-2011, 23:40   #376
Maliyeci-38
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 13-08-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 78
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Nuri Murvet Mesajı Göster
Merhaba sayın Maliyeci-38

Mehmet beye selamlar, saygı ve hürmetlerimi sunuyorum.

Hurmanızın saksı değişme zamanını biraz geçiktirmişsiniz, saksı değişimini hemen yapabilirsiniz, yalnız anlatacağım kurallara uymalısınız.

Hurmanız için, saksı değiştirme zamanınız bitkinizin en aktif olduğu dönemlerde yapmalısınız (Haziran ayı en uygun mevsimdir)

Genç bitkilerde fazla kök budaması yapılması sakıncalıdır, yaranlanmış veya hastalıklı kökler haricinde budama yapmayınız.

Saksı değişimlerinde kademeli olarak saksı büyütelim, birden bire büyük bir saksıyla değiştirmiyelim.

Hurmanıza aktif olduğu dönemlerde gübreleme işlemini unutmayalım.

Kışın aşırı sulamadan kaçınalım.

Ananas için başlık açmısınız, cevabını oradaki başlıkta paylaşacağım. Saygılar...
Yardımınız için çok teşekkür ederim Nuri Bey. Hurmalarımın şimdiki saksısı tahminen 1.7 litre kadar. Geçirmeyi düşündüğüm saksım 4 litre, sizce uygun olur mu? Hurmamı şimdiki saksısında çıkarıp baktığımda kökleri çürük değildi gayet sağlam ve sağlıklı görünüyordu kalın olan köklerinin üzerinde küçük çiçek gibi tomurcuklar oluşmaya başlamış. Hurmam şimdi canlı ve sürgünler veriyor gummarından yeni yapraklar çıkıyor herhalde saksı değişimim için bu uygun olur. fidanımı çimlendirirken toprağı bahçemizden almıştım ve ilk önce konserve kutusuna çimlendirmiştim geçen sene haziran sonunda 1.7 litrelik saksıya aldım ve aynı bahçemizin toprağını kullandım acaba şimdi aynı toprağı mı kullanmalıyım yoksa başka özel topraklardan örneğin 8 çeşit karışımlı topraklardan mı kullanmalıyım? Toprak değişiminde biraz tedirginim çünkü torf toprak ile bahçe toprağının karıştırılması durumunda kurtlanma oluyormuş sizce ne yapmalıyım? bahçemizin toprağı kumlu ve kuruyunca kolay ufanabilen toprağa benziyor aynı toprağa devam etmeli miyim? Gübre konusunda da 2 gün önce çatıdan topladığım güvercin gübrelerini kullandım. çatıdan topladığım güvercin gübreleri çok kuru ve sertti tıpkı tahta gibiydi. Öncelikle topladığım güvercin gübrelerini iyice ezerek parçaladım ve hurmalarımın topraklarının yüzeylerine yeterli miktarda karıştırdım ve sonrasında suladım. bu işlem gübre ihtiyacında yeterli olur mu ve ne kadar sürede bir uygulamalıyım. Topladığım güvercin gübrelerinden Ananasımın toprağının yüzeyine de karıştırdım. Ananasımın toprağı hazır torf topraktı ve 2.5 aydır ananasım o toprakta dikili durumdadır. Acaba ananasımın toprağında gördüğüm ince beyaz hemen hemen yarım santim uzunluğunda ki kurtlara, ananasın toprağına verdiğim güvercin gübresi mi neden olmuştur. aklıma güvercin gübresinden kaynaklanma ihtimali gelmekte bilmeden hatamı yaptım yoksa. Ananasımın üzerine çok titriyordum toprağında kurtları görmek beni çok üzdü ne yapacağımı bilmiyorum. Size ilginiz ve yardımlarınızdan dolayı tekrar teşekkür ederim. Vermiş olduğunuz değerli bilgiler çok faydalı olmakta sağolun. Sağlıcakla kalın Saygılarımla...

Maliyeci-38 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön