View Single Post
Eski 01-09-2011, 20:54   #375
Nuri Murvet
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-04-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,378
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Maliyeci-38 Mesajı Göster
benim 5 yaşında iki tane medine mebrum hurma fidanlarım var. Kayseri de ikamet ettiğim için dışarı bahçeye iklim koşulları nedeniyle dikemiyorum bu yüzden saksıda yetiştirmek zorundayım. Hurmalarımın saksıları dar geldiği için saksılarını açmak istiyorum. Şimdiki durumunda kökleri serçe parmağımın kalınlığında saksı dibine yay gibi sarmallanmış ve üstündeki toprağı saksı dışına itmektedir. Acaba kalın köklerin bir kısmını saksı büyütürken budamalı mıyım köklerinin budanması hurmalarıma faydalı mı olur yoksa zararlı mı olur ya da hiç dokunmadan büyük saksıya aynen mi koymalıyım. Eğer budama yapmam gerekiyorsa ne kadar budamalıyım. Bu konuda çok tereddüte düşmekteyim. Yardım ederseniz çok sevinirim.

Merhaba sayın Maliyeci-38

Mehmet beye selamlar, saygı ve hürmetlerimi sunuyorum.

Hurmanızın saksı değişme zamanını biraz geçiktirmişsiniz, saksı değişimini hemen yapabilirsiniz, yalnız anlatacağım kurallara uymalısınız.

Hurmanız için, saksı değiştirme zamanınız bitkinizin en aktif olduğu dönemlerde yapmalısınız (Haziran ayı en uygun mevsimdir)

Genç bitkilerde fazla kök budaması yapılması sakıncalıdır, yaranlanmış veya hastalıklı kökler haricinde budama yapmayınız.

Saksı değişimlerinde kademeli olarak saksı büyütelim, birden bire büyük bir saksıyla değiştirmiyelim.

Hurmanıza aktif olduğu dönemlerde gübreleme işlemini unutmayalım.

Kışın aşırı sulamadan kaçınalım.

Ananas için başlık açmısınız, cevabını oradaki başlıkta paylaşacağım. Saygılar...

Nuri Murvet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön