View Single Post
Eski 15-03-2007, 10:17   #12
Quardi
Ağaçsever
 
Quardi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-02-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 47
yeni fotoğraflar

teşekkür ederim bilgileriniz için, ben yeni substratı tamamladım nihayet, ama şimdi dönüp okuyunca karışık geldi acaba bu yeni substratı içinde henüz orkide yokken ilaçlayıp sonra orkideyi mi yerleştirmeliyim böyle mi demek istediniz?
sıra sıra yazarsanız sevinirim.
*Kuru bırakmamı önermiştiniz o nedenle bu hafta sulama yapmadım, ve hala iyileşme belirtisi nedir neye bakacağım bunu da anlamadım.
yenilerin kafası hep karışık mıdır yoksa bana has bir anlamama mı bilemiyorum, kusura bakmayın.
Neticede şu an elimde 8 gündür sulamadığım, iyileşiyor mu anlamadığım, yeni substrata ne zaman yerleştireceğimi ve yerleştirirken kök kesimini nasıl yapacağımı yazılarda net olarak bulamadığım bir orkide var.
*Gümüş renginde olan kökler mi kesiliyor, yoksa sadece yeşil köklerin sarı olan uçları mı... ?
*Kestikten sonra kömür tozu kesik uçlara ilaç gibi sürülüyor anladığım kadarıyla, kömür yazılıyor bir de aktif kömür yazılıyor bu ikisinin farkını bilmiyorum.
*Ayrıca yağmur suyunu yağmur yağarken elde ederim de aktif kömürden filtrelemek nedir onu anlamadım "aktif kömür" nerde satılır, nedir? Ben şu ana kadar eve gelen damacana su ile suluyordum.
Yetrince bilgi donanımına sahip olsam da birşeyler yapsam, hiçbir şeyi tam yapamadan oturmaktan daha az yorulacağım kesin
kolay gelsin. teşekkür ederim tekrar.

Eklenen Resimler
    
Quardi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön