View Single Post
Eski 16-08-2011, 01:23   #9
yusufziya
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 13-12-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 25
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz Mesajı Göster
İç ceviz için kadar çok şey yazıldı, söylendi ki uzun zamandır kabuklu alıyoruz. Kabuklu alınan cevizler için de yine o kadar şey duyduk ki, onu da emin olmadan alıyoruz.

Ceviz kurutulmadan sert kabuk üzerinde kalan, kararan tabaka yıkanırmış. Bu yıkama işlemlerinin çamaşır suyu gibi zararlı maddelerle de yapıldığı söyleniyor.

Alırken kabuğun çok çok temiz olmamasına dikkat ediyorum. Geçenlerde üzerinde beyaz beyaz un gibi kalıntılar görünce satıcıya sordum, böceklenmeye karşı kireçli suyla yıkandığını söyledi, mantıklı geldi.

En son bir yakınımızın getirdiği, tadı ve cinsi güzel, kabuğu fazlasıyla temiz cevizleri yerken arada tuz tadı aldık, kabuğunun üzerinde parlaklıklar vardı. Deniz suyu ile mi yıkama yapıldı acaba diye düşündüm; en inanmak istediğim bu çünkü. Yoksa başka bir kimyasal kullanılabilir mi?

Ticari amaçla yetiştirilen cevizlerde, satış öncesi ne gibi işlemler yapılıyor? Alırken nelere dikkat edelim? Bilenler paylaşabilirler mi? Çocuklara yararı olacak diye zarar vermeyeyim, zaten zorla yediriyorum.
selamlar.

aynı düşüncelere sahibiz.

bu yüzden daha radığımı bulamadım ..

belki takıntı olmuştur bende.

kabuklu ceviz ( sağlıklı ) bulabildin mi.

nereden ???

yusufziya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön