Konu: Lisianthus
View Single Post
Eski 11-08-2011, 01:16   #942
kgursan
Ağaç Dostu.
 
Giriş Tarihi: 17-01-2009
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 3,802
Oh be., Lisianthus sayfası şenlenmiş.., Ne kadar memnın olduğumu anlatamam. Hepiniz güzel güzel yetiştirmişsiniz. Ellerinize ve emeklerinize sağlık.

Görüldüğü gibi öyle çok da müşkülpesent bir bitki değil Lisianthus. Yerini (toprağını) sevdi mi sorun olmuyor.

Sizlerden kalan Lisi fidanlarını da ben diktim, seradaki bir yastığa. Fotoları makinada henüz çıkaramadım. Çıkarınca yükleyeceğim. Ben ümitli değildim ama fena da olmadılar. Dün 1 kutu kesip mezata (istanbul a ) gönderdim. Kutuda Yaklaşık 50-60 demet , yani 500 dal cıvarında çiçek vardı. satılmış. ilk kalem 80 dal 16 TL. yapmış kalanları da 15 Tl ye satılmış, Nakliye vs. çıktıktan sonra Bana da "Bi ufak rakı parası" kalmış.

Böyle işte, Ramazan gününde mezata çiçek göndermek , Müslüman mahallesinde salyangoz satmaya benzer. Ne diyelim. Kısmet bu kadarmış. Bakalım kalan 2-3 kutu kaça satılacak!!

Çiçekleri neden şimdi topluyorum?? Eğer çiçekleri şimdi koparmazsam, Ekim ayında tekrar çiçek alma olanağı azalıyor!. Ekim ayında kutu sanırım 80-100 TL. yapar..

Sonuç olarak: Demek istiyorum ki., Çiçekleri 15 Ağustosa kadar koparıp vazonuza koyarsanız, Ekim ayı civarında ikinci el çiçek alma ihtimali artar!!. Sıcak ve uzun günler, tekrar çiçek açmasını hızlandırıyor.

Haydi hoşça kalın, herkese kolay gelsin.

kgursan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön