View Single Post
Eski 10-08-2011, 00:58   #65
bozon
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-01-2010
Şehir: Mersin
Mesajlar: 217
[QUOTE] (acemi_caylak ) ...Hükümetin tarım politakalarına alternatif tarım politikaları oluşturulabilir.

Sorun burada... Hükümetin tarım politikalarına değil, bir ölçüde tüm dünyaya karşı alternatif tarım politikaları oluşturmak gerekiyor. Çünkü bizim ve bizim gibi ülkelerin poitikalarını da kontrol eder oldular. 5-10 sene içinde, tarımla ilgili mevzuattaki tüm değişiklikler, malum çıkar çevrelerinin istekleri doğrultusunda gelişti.

Ben, siteye katılımımdan bu yana, bu konuya dikkat çekmek istedim. Pek ilgi görmedi. Çok iddialı olup rahatsızlık yaratmak da istemedim doğrusu.

"Organik tarım", "Doğal Tarım" vb. konulardaki sorunlar, düşüncede çözülmüş konular değil. Doğru düşünce olmadan doğru uygulama olmaz. Bizler, tüm iyi niyetimizle, mevcut düşüncelerden birine inanıp, uygulamaya çalışıyoruz. Ama elde edilen, halkın çoğunluğunu tatmin edecek düzeyde değil. Sınırlı sayıda insanımızın kişisel ihtiyaçlarını karşılıyor olabiliriz. Piyasa, zehirli ürünlerle dolup taşıyorsa, buna çare bulmalıyız.

Ben, kendi toplumsal birikimlerimizin, tüm sorunlarımızı çözebilecek potansiyele sahip olduğu kanaatindeyim. Bir tanesinden bahsedeceğim size; Halkçılık. Bunu yazarken, ne kadar üzüntü içinde olduğumu da arada belirteyim. Çünkü, yakın zaman içinde, yetkili yetkisiz kimsenin ağzından duymadım bu sözcüğü. Halbuki, uygulanacak politika "Halkçı" olursa, bizim istediğimiz tüm sonuçları karşılar. Dünyaya da örnek olur.

Benim sözüm yalnız hükümete değil, muhalefete de... Hatta kişi olarak her birimize.
Selamlar.

bozon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön