View Single Post
Eski 14-03-2007, 14:03   #16
seckayn
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-03-2007
Şehir: bursa
Mesajlar: 134
Merhaba arkadaslar.Sizleri birazcik su konusunda aydinlatmak isterim.Oncelikle cesme suyu klorundan kurtulmanin yolu;
1-suyu havalandirmak:Su agzi acik kap icerisinde dinlenmeye birakildiginda icindeki klor cok buyuk oranda ucacaktir.Akvaryumu olanlar bilir akvaryuma dinlenmis su konur.Nedeni icindeki klorun ucmasidir.
2-Aritma cihazlari:Tek cesmeye takilan aritma cihazlari fonksiyonlarina gore ayrilir.Ben burda kademeli olarak anlatacagim.Birinci kademe sadece filtrasyondur.Yani suyu kimyasal olarak hicbir degisiklige ugratmadan sadece kaba partikulleri(toz,kum vs.)almak icin kullanilir.Bu filtreleme islemi 1 micron ve daha kucuk hassasiyette olabilir.
Ikinci kademe ise recine sistemidir.Recine suyun icindeki kalsiyum(Ca) ve magnezyum(Mg) iyonlarini alirken,suya sodyum(Na) iyonlari verir.Bu durum aslinda bitkiler icin iyi degildir asiri sodyum yapraklarda sararma yapar diye biliyorum.Konunun uzmani arkadaslar gerekli duzeltmeyi yapicaklardir.
Ucuncu kademede suyun icindeki klor,koku ve diger organik maddeleri almasi icin aktif karbon filtreler kullanilir.
Diger kademe ise su aritmanin son teknolojisi ters ozmoz sistemidir.Burada su yaklasik %98 oraninda saflasir.icindeki neredeyse tum iyonlari,mikroplari hemen hemen herseyi geride birakarak saf suya en yakin hale gelir.Bitkileri bu suyla sulamak en dogrusudur diye dusunuyorum.Nede olsa yagmur suyuna cok yakin.
Bundan sonraki kademede insanlar icin gerekli mineralleri suya geri kazandirmak icin bir tatlandirici kullanilir.Ama bitkiler icin kullanmaya gerek yok.
Bu anlattigim kademelerin hepsinin birarada oldugu cihazlarda var hepsinin tek tek oldugu cihazlarda vardir.
Umarim verdigim bilgiler yararli olmustur.

seckayn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön