View Single Post
Eski 28-07-2011, 11:05   #17
ciceksever70
Ağaç Dostu
 
ciceksever70's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-02-2008
Şehir: Graz(Avusturya)
Mesajlar: 2,666
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi OSMAN45 Mesajı Göster
Sayın ciceksever70,

Bahçemi ziyaretinizden mutlu oldum. Kapımızın 4 tarafına ektiğimiz hanımellerini biz de çok severiz.

Yeşil konusunda biz başka düşünüyoruz. Çim bakımı çok zor. Bakan var ama kaliteli tutabilmekte çok zorlanıyoruz. Sanırım yenileme zamanı geldi çünkü 7 senelik.

Yağmur suyu toplama konusuna ben çok önem veriyorum. Bazı örnekler verdiğiniz için teşekkür ederim. Elimden geldiği için bazı düzenlemeler ile sanırım daha uygun sistem kurdum. Şöyle ki, 4 tonluk ana depodan önce 500 litrelik yağmur suyu giriş ağzı geniş, çöken pislikleri temizlemeye yarayan dip vanası, orta serviyesinden ana depoya aktarma çıkış borusu olan bir ön tank yerleştirdim. Böylece çatıdan gelebilecek kirlilikleri ana depoya göndermiyor. Yaz nedeniyle bu sistemi söktüm. O nedenle fotoğraflayamıyorum.

Siz orada yaşadığınız için bu tip sistemlerin nerede bulunduğunu biliyorsunuzdur şüphesiz. İki yıl önce Viyana ya gittiğimizde Bauhaus un yerini zorlukla bulup burada bulunmayan malzemeler olup olmadığına baktiğimda, İstanbul dakilerden daha küçük ve yetersiz olduğunu görmüştüm. Araya bu hatıramı da yazayım dedim.

Herşey gönlünüzce olsun.
Yapi marketler konusunda haklisiniz, Istanbul`da bulunan cesitlilik ne yazik ki bizde yok. Aradigim bircok tohum cesidini bile bulamayip Istanbul`dan siparis ettigim oluyor. Ailelerimiz bizi ziyarete geldiklerinde inanin cikolata disinda hediye götürecek birseyler bulmakta zorlaniyorlar. Almanya belki daha farklidir ancak Avusturya ne yazik ki bu konuda cok geride.
Su konusuna gelince... Bizde o kadar cok yagmur yagiyor ki inanin cogu zaman biriktirdigimiz su yeni yagan yagmurla bosa akiyor. Pek ihtiyacimiz olmuyor. Ancak balkon saksilari icin ve Temmuz`da cok sicak gecen birkac gün icin kullaniyoruz ancak yine de bir kösede bulunsun diye o düzenegi kurduk.
Size kolayliklar dilerim...

ciceksever70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön