View Single Post
Eski 23-07-2011, 18:36   #21
Yaylacı
Ağaç Dostu
 
Yaylacı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-09-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 838
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon Mesajı Göster
Sn.Yaylacı ne kadar çok çeşit bitkiniz var. Elinize sağlık.

Kelebek Orkidesi, ilk kez gördüklerimden olduğu için daha çok ilgimi çekti. Biraz araştırdım, "kışın çiçek açar" diyor, "serin yerleri sever" diyor. Siz tohumdan mı yetiştirdiniz? Uzaktan bir fotoğrafı da var mı?

İlk mesajdaki sarı çiçekli bitki "Lysimachia procumbens -Sarı Güzel" çok yıllıktır, yayılıcıdır. Onun altındaki fotoğraftaki mor çiçekli Cosmos. İkinci mesajdaki beyaz çiçekli bitki Phlox, çok yıllıktır, soğanlıdır, kışa doğru toprak üstü tamamen kuruyup baharda yeniden yapraklanmaya başlar. Kırmızı çiçekli olan Aeschynanthus-Ruj Çiçeği olabilir mi?
Sayın limon teşekkür ederim, ismini bilmediğim bitkilerin ismini yazdınız bunun için de teşekkür ederim. Kelebek orkidesini eşim yurt dışından Fransadan getirmişti, tohumdan yetiştirmeye çalıştım fakat yetiştiremedim(tohum ekim zamanı uygun zaman değildi). Kök ayırma ile çoğaltılabiliyor, sürekli gölgede ve toprağı nemli olmalı.İstanbul'un güneşi çok sert olduğu için yaprakları yanabilir onun için gölgede bulunduruyorum. Şu an için çiçekleri yok döktü fakat yenileri geliyor. Uzaktan fotoğrafını çekerek foruma eklerim. Kelebek orkidesi çiçeğini çoğaltmaya çalışıyorum.

Yaylacı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön