View Single Post
Eski 15-07-2011, 15:43   #25
sevim.K
Kaybettik
 
sevim.K's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-12-2008
Şehir: sakarya/ Artvin
Mesajlar: 5,932
Konu başlıklarına değilde kendi balkon ve bahçe sayfalarımıza eklememizinde farklı nedenleri var. Benim açımdan böyle bir sayfa açmış olmam daha akademik bilgilendirme yerine daha duygusal bir yaklaşımımın olması. Minik hikayeleriyle yazmam bir neden örneğin. Çünkü ben senelerdir kaktüs alırken ya da sukulentin ne olduğunu bilmeden sukulent alırken onu sevmiş olmam benim için önemliydi. Eğer bir arkadaşımın hediyesiyse özel olması önemliydi. Aktarırkende bu yönüyle aktarıyorum.

Bir ikinci neden böyle bir sayfada kullanılacak fotoğrafların görüntü kalitesi, boyutu önemli. Ben ne kadar dikkat edersem edeyim çok iyi fotoğraf çekemiyorum. Fotoğraf makinamda çok kaliteli değil. Bazı makro çekimlere bakıp kendimde defalarca denedim doğrusu olmadı. Bu da bir beceri işi sanırım.

Zaten kaktüs ve sukulentleri seviyor olmamıza karşılık son derece yetersiz bilgilerimiz var. Fotoğraf eklerken ya da link verirken karşılaştırma yapacağız. O nedenle kendi fotoğraflarımızda dahil eklenecek fotoğraflar bu nedenle önemli.

Bu sayfaların birer sohbet sayfası olmaması için fotoğrafların yanında yazılacak yazıların içerikleride sınırlandırılmış olmalı bilgi dağınıklığı olmaması için.

Her kaktüs veya sukulent için ayrı sayfa olmalı mı? Hayır. Ama tür adları olmalı. Ben echeveriam varsa echeverianın fotoğrafını eklediğim zaman onun alt adını da yazmalıyım. Her alt isim için ayrı sayfaya gerek yok. Zaten ilk sayfa açıldığında türün tanıtımıyla ilgili kısa bilgiler olacaktır. Ben kendi bitkimin fotoğraflarını çiçeklenmede dahil eklediğim zaman önce eklenen türlerden ne gibi farklılığı veya benzerliği var onu yazmalıyım ayırdedici özellikleri var çünkü. O sayfalarda bakım bilgileri özel bir sorunu varsa hastalık, ilaçlama, gübre vitamin verme gibi bilgiler olmalı.

Kısa, öz anlatımlar olacağı için bir karışıklık olacağını sanmıyorum. Düzensizlikte olmayacaktır. Alt isimler eklendikçe kendi içinde bir düzen oluşacaktır.

Bu sayfalara eklenebilecek fotoğraflardan balkon veya bahçelere link verilir ya da tersi olabilir.

Kaktüs ve sukulentler bölümü niye bu disiplin içerisinde oluşturulmadı. Olmaz mıydı? Olabilirdi tabi ama bu forumda durağan değilki. Her gün yeni şeyler öğreniyoruz diyoruz çünkü hergün forumda yeni eklemeler oluyor. Mevcut sayfalardan bu başlıklara eklenecek bilgiler vardır. Oralardan başlayarak zaman içerisinde bir düzen, bir disiplin oluşturulabilir.

sevim.K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön