View Single Post
Eski 15-07-2011, 07:53   #31
denizakvaryumu
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Name:  mavi çay2.jpg
Views: 5097
Size:  38.8 KB

ORGANİK MAVİ ÇAYIN ÖZELLİKLERİ;

- Romatizma , yorgunlık, kan dolaşımı bozukluğu, yüksek tansiyon, sinirsel ve kalp kuvvetlendirici, ağrı kesici, sinüzit , idrar yolları enfeksiyonları, egzama yaraları, beyin tümörlerinde, akciğer ve kan kanseri gibi hastalıkların tedavisine yardımcı olur.

- Hemoroid (basur) oluşmasını önleyici ve tedavi edici etkisi vardır. İçerisinde 1.8 CİNEOLE sebebiyel, antibakteriyel , antialerjik, sakinleştirici, enfeksiyon önleyici (ANTİRHİNİTİS) , tansiyon düşürme (HYPOTENSİVE) gibi rahatsızlıkların tedavisine yardımcı olur.

- Genel olarak yirminin üzerinde antibakteriyel özellikli etkin madde içermektedir. Özellikle içerdiği CARYOPHYLLENE, STAPHTLOLOC ve de STREPTOTOC maddeleri bakterilere karşı SPESİFİK olarak çok güçlüdür. Akciğer ve kan kanserinin ilerlemesinde ve beyin tümörlerinin ilerlemesinde güçlü bir geciktirici ve durdurucu bir özelliği vardır.

- İçerdiği GERANİOL maddesinin kansere karşı koruyucu ve tümör yok edici özelliği vardır.

KULLANILMASI

Bir fincan kaynamış suyun içine bir adet dal halindeki bitki çayınızı atınız. 3-5 dk. içinde çayınız içime hazırdır. Ürünlerimizi doğadan hiç işleme tabi tutmadan topladık sizlere sunduk, Afiyet olsun.

Name:  mavi çay.jpg
Views: 5012
Size:  50.4 KB

http://arazibitkicayi.com/default.as...groupID=1&ID=4

===================
Bu arada reçeller arasında kaybolup giden bu değerli bitkinin reçel tarifini buraya sıkıştırayım.
Sevgili Balbay'a bir kez daha teşekkürler.

Bu bitkinin çayının yanında şifalı reçeli de çok makbuldir. Sadece Çeşme-Karaburun Yarımadalarına has bu reçel tarifi şu şekilde dir.(Yunan Adalarında komşuda da makbuldür)

2 su bardağı su

2 su bardağı sadece çiçek karabaş otu

3 su bardağı toz şeker ya da 300 gr nöbet şekeri (kimyasal görmemiş ham şeker)

2 çay kaşığı limon tuzu

Tarif;

Kalaylı bakır kap ya da çelik tencerede suyumuzu ve şekerimizi kaynatıyoruz. 10-15 dk sonra çiçek karabaş otlarımızı ilave edip 10-15 dk daha kaynatıyoruz. son olarak limon tozumunu da ekleyip 10 dk daha kaynatıyoruz.

Soğuyan reçelimizi cam kavanoza doldurup ilerleyen günlerde tüketiyoruz. Reçelin süzülmesi ve karabaş otu çiçeklerinin posasının ayrılması tavsiye edilse de ben kavanozlara birlikte dolduruyorum. Bir damlasını da ziyan etmiyorum.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön