View Single Post
Eski 08-07-2011, 11:09   #8
smarty17
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-06-2011
Şehir: çankırı
Mesajlar: 133
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi HuYSuz Mesajı Göster
Öyle zannediyorum ki bu şekilde yapılan uygulama ile su direk güneşe bırakıldığında muhtemelen suyun içinde yeşil akışkan (sümüksü) bir yosun oluşur. Daha az güneş görür ise şayet bu seferde cam kenarlarında yeşil tabaka oluşur ki o da sizin yapmak istediğinizi sağlamaz sanırım. Bir süre sonrada yine dediğim tarzda bir yosun oluşur tahminen.

Sizin oluşturmak istediğiniz yosun bu mu ? Suyu ne kadar sık değiştirirseniz yosunlaşma da o kadar azalır bu arada. Bir çok akvaristin başına beladır ve biz kurtulmak için sık sık su değiştiririz.

Eğer elde etmek istediğiniz yosun böyle birşey değilse.. Sayın Halil Önen'in önerdiği gibi bir deneme yapmanız daha uygun olabilir. Tabii bu demek değil ki her yosun türü suyun içinde gelişir.

Bunları denemedim tabi ama eğer denemek isterseniz. Örneğin 5-10 litrelik bir pet şişenin üst kısmını kesip içine toprak doldurup direk güneş altında bırakarak ve devamlı ıslak kalmasını sağlayarak güneş gördüğü alanların yosunlaşması sağlanabilir. Akvaryum suyu verirseniz bu süreç hızlanabilir.
Sizinde dediğiniz gibi birçok akvaristin başına sıkıntı açıyor.Millet atıyor biz topluyoruz Yosun oluşturmak için çeşitli yollar var.Bazısı koyun gübresi ile yap diyor, kimisi sıvı gübre (demir,nitrat,ağır damla sulma) at diyor. Akvaryum dışında akvaristlerin yosun oluşturma çabalarıındaki temel amaç şudur.Akvaryumunda çok çeşit balık besler.Bazılarına yem kalmaz (özelliklede vatoz) bunları beslemek amacıyla akvaryum taşlarını suya koyar ve yosunlaştırır.Hem süs hemde yem

smarty17 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön