View Single Post
Eski 07-07-2011, 22:01   #30
dengetarim
Ağaçsever
 
dengetarim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-07-2008
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 31
İyi Akşamlar...

Öncelikle sorusu olan arkadaşlar kusura bakmayın iş yoğunluğu dolayısıyla pek giremiyoruz forum sayfasına.

Sorularınıza gelince , Natural Bioplasma (Mikrobiyal Gübre) 'nın hem yetkili sertifikasyon kuruluşundan organik gübre sertifikası hemde Türkiye ve Macaristan Tarım Bakanlıklarından gerekli belgeleri ayrıca Avrupa'da da yetkili sertifikasyon kuruluşlarınca verilmiş organik gübre sertifikaları vardır.

Ürünümüz Natural Bioplasma'nın içeriği web adresimizde detaylı olarak gösterilmektedir. Ayrıca bilimsel deneme raporlarıda vardır. Bu sadece tohum çimlenme özelliği olarak değil , topraktaki yapmış olduğu iyileştirmeler (lahana-mısır-buğday) bitkilerindeki deneme sonuçları web sitemizde deneme raporları bölümünde bulunmaktadır , arzu eden arkadaşlar oradan bakabilirler.





Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu
Ben burayı tam anlayamadım,
eğer chlorella algler, kimyasal NPK ve kimyasal iz elementlerle 25-30 gün besleniyorsa ürün nasıl organik oluyor?

Ben de soruyu Sn Denizakvaryumu'nun perspektifinden değil de, başka bir perspektiften sorayım. Eğer chlorella spp 30-35 gün NPK ve iz elementleriyle besleniyorsa, toprağa gübre olarak atılınca, yine beslenmeye devam ediyor mu (topraktaki besin elementlerini tüketerek)? Yoksa canlılığını yitirip, kendisi parçalanarak organik gübre haline mi geçiyor? Bu konuya açıklık getirirseniz, memnun olurum.





Buradaki sorulara gelicek olursak...

Natural Bioplasma ürünü içerisindeki chlorella algler, kimyasal NPK ve kimyasal iz elementlerle çok güzel etkileşim (karışım) göstermektedirler.
Bunun nedeni şudur!!!
Bu canlı algleri üreticiler npk , iz element veya farklı bir besin maddesi ile karıştırdıklarında algler o karışım ile beslenebilmekte , beslendiği besin maddelerini bu algler bitkilere verildiklerinde iletim demetlerinden bitkilerin kök ve yaprakları arasında taşıyabilmektedirler.

Yani özellikle yumrulu bitkilerde köklere besin taşınımı zordur. Böyle bitkilerde son derece etkili bir kullanım şeklidir.

Diğer soruda ürün kimyasalla karışırsa nasıl organik oluyor diye bir soru sorulmuş.

Soruyu soran arkadaşa şunu sormak isterim.

Hayvan gübresi organik midir , değilmidir ?

Sorduğunuz sorunun cevabına gelicek olursak. Natural Bioplasma'daki chlorella algler , ambalaj içerisinde beklemektedir. Ambalaj kapağı açılıp suyla karıştırıldıklarında aktif hale geçip 20 dk'da bir bölünerek çoğalmaktadırlar. Bu alglere
siz kimyasal veya organik herhangi bir besin verdiğinizde algler onlarla beslenirler. Yani canlılıklarını yitirmezler. Aksine bitki üzerindeki yapmış olduğu etkiler böylelikle dahada artmaktadır.

Ayrıca Natural Bioplasma'yı toprağınıza uyguladığınızda toprağın organik madde miktarında , alınabilir N-P-K değerlerinde , toğragın su tutma kapasitesinde ciddi derecelerde etki yapmaktadırlar. Aynı şekilde toprak uygulama sonuçlarını web sitesinde görebilirsiniz. Deneme raporları bölümünde

Sanırım diğer sorununda cevabını vermiş olduk. Sorunuza ek olarak , Natural Bioplasmadaki canlı algler toprak değerlerini yükselttiği için en önemlisi humus özelliğini ve organik madde miktarında ciddi derecede etkiler yapmaktadır. Dolaylı olarakda toprakdaki diğer canlı organizmalarıda arttırmaktadır.

Ayrıca Natural Bioplasma (özellikle kuru fasülye 'de) bitkiye verildiğinde sürekli aktif halde çalışmaktadır. (iletim demetleri aracılığıyla) Aktif halde yaprak ve kök arasında sürekli çalıştıkları için hem bitki direncini arttırırlar hemde bitkilerin kök hastalıklarına karşı ( %20-%40) daha fazla direnç kazanmasını sağlarlar. Bu şu değildir. Natural Bioplasma kök çürüklüğüne , solgunluga bir çaremedir? Hayır ! değildir. Çünkü Natural Bioplasma bir ilaç değildir. Sadece biraz daha bitki direncini arttırabilmektedir.



Böyle güzel sorular sormanız bizleri çok memnun etmiştir. İlginiz için çok teşekkür ederiz. İş yoğunluğumuz nedeniyle tekrardan bir soru geldiğinde cevaplamakta geç kalabiliriz. Herhangi bir sorunuz olduğu zaman merak ettiğiniz herşeyi burada olduğu gibi bizlerlede paylaşabilirsiniz...




Saygılarımla

Atakan ATALAY
0532 670 99 75 - 0324 233 47 75
www.dengetarim.com.tr

dengetarim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön