View Single Post
Eski 04-07-2011, 18:10   #4
selime
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 24-08-2010
Şehir: mersin silifke
Mesajlar: 16
Merhaba arkadaşlar, bu yazımda kaybolmadan hemen kısa kısa bazı bilgileri sizlerle paylaşmak istiyorum.
Öncelikle yukarıda hint ginsengiyle ilgili bilgiler alıntıdır bunu ifade etmek istedim,ama hangi siteden olduğunu bilemiyorum çünkü ara ara yaptığım araştırmalar sonucu bulduğum bilgileri bilgisayarıma kopyalarım bu da onlardan birinin kopyası.
Bir diğeride belirtmeden geçemiyeceğim manas böceği ile ilgili ilk bilgileri bahçesel.net sitesinden 'tabiatçı' rumuzlu bir arkadaştan öğrendim, zira ben önceleri keseğen diye biliyordum. sonrasında sitemizden daha detaylı bilgiler edinip ona göre ilaçlama yaptık, herkese teşekkür ederim.
Evet bir diğer gelişmede burada doğada kendiliğinden yetişen ve aynı hint ginsengine benzeyen bir bitkiyi görmem oldu.Önce kopardığım bir dalıyla benim yetiştirdiğim ginsengi karşılaştırdım aynı görünüyordu, sonrasında yeni araştırmalar yaparken Sitemiz üyelerinden Sayın Mahmut Demirbaş'ında ginseng yetiştirme çalışmaları olduğunu öğrenince onunla irtibata geçtik görüşmeler sonucunda Sayın Mahmut Bey'in ziraat mühendisi arkadaşı doğada kendiliğinden yetişen bu ginsengin içeriğindeki aktif maddelerin oranı ile ilgili araştırmayı yapıyorlar, inşallah yakın zamanda sonuçlar belli olur da ülkemiz için iyi bir gelişme olur. Tabi bu uğraşılarından dolayı Sayın Mahmut Bey'e ve arkadaşına tekrar teşekkür ederim. Aşağıda resimdeki doğada kendiliğinden yetişen ginseng.

selime Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön