View Single Post
Eski 30-06-2011, 18:02   #310
Sarp99
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 05-04-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 62
Bana kalırsa, sevgili Meyvelitepe'nin deneylerinden sonra yazmış olduğu yazılardaki en önemli kelime uygunluk.

Ürün ne kadar ucuz olursa olsun, o kadar emek verilen ağaçlara uygun değilse kullanılmaz. Uygunluk ispatını ise deneyi yapanın değil, ürünü üreten firmanın/kişinin yapması gereklidir. Sahada, başkasının ağacı üzerinde yapılan deneylerle uygunluğu ispatlamaya çalışmak ise tam anlamıyla riski kullananın üzerine atmaktır. Pazardan meyve, sebze alırken pazarcının "Organik bunlar abi." lafına ne kadar inanılır ise gerekli sertifikasyonları ve belgeleri sağlayamayan ürünlere de o kadar inanılır.

Senelerce emek verdiğim ağaçlara ve dönümüne binlerce lira harcadığım yatırımıma ben şahsen uygunluk belgesi ve sertifikası olmayan ürünü ne atarım ne de attırırım.

Ağaçlar.net kullanıcılarına düşen ise, bu ürünleri üretenlere, birlikte olmaktan gelen güçlerini kullanarak, gerekli sertifikaları çıkarttıracak baskıyı yapmaktır. Hatta, madem ki, bu ürünleri çiftçilere satarak para kazanmak istiyorlar, güvenilirliği bilenen laboratuarlara test ettirerek Tarımda Kullanılabilir sertifikası da almaları gereklidir. Buna 2 numaralı ucuz ürün de dahil.

Sarp99 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön