View Single Post
Eski 29-06-2011, 23:41   #30
EMEK-SMG
Ağaçsever
 
EMEK-SMG's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 49
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Sn.EMEK-SMG,

Bir yerli firma olarak uğraşmışsınız, yeni ve yerli bir ürün çıkarmışsınız, tescili, sayımı vs. tamam, fiyatı makul, ürün ve içeriğiyle ilişkilendirilebilecek uluslararası literatür mevcut. Bu haliyle yerli ürünlerde çokça görülen teamüllerin biraz dışına çıkmış oluyorsunuz Tebrik ederim. Bu gibi alternatif ve organik girdiler için böyle firmalara ihtiyacımız var. İlk fırsatta ürününüzü kullanacağım.

Bu arada, ürününüz içeriğindeki mavi-yeşil alg'lerin bitkiler üzerindeki etkileri hakkında broşür seviyesinden biraz daha detaylıca bilgi yayınlayabilirseniz çok makbule geçer. Çokça literatürde bulunan bu gibi bilgilere ulaşmak çoğu zaman üyelerimiz açısından kolay olmuyor. Siz de böyle bir ürün çıkardığınıza göre bu konudaki donanımınızdan bilgilenme ve bilinçlenme anlamında istifade etmek isteriz.
Mesajınız ve değerlendirmeleriniz için çok teşekkürler. Bahsettiğiniz gibi profilimizin diğer yerli ürünlerden farklı olmasının nedeni sanırım bu ürününün gerçekten ArGe altyapısına dayanmasıdır. Şirketimiz bir ArGe şirketi olarak Sanayi Bakanlığının teknogirişim desteği (www.teknogirisim.org) hibesiyle kurulmuştur.

Mikroalgler, okyanuslarda başlayan canlı hayatının karaya geçmesini sağlayan dünyanın en eski ve verimli canlılarıdır. Yani evrim sürecinin ilk basamağını oluştururlar, 5 milyar yıldır dünyadadırlar. Bu nedenle yaşadıkları ortama göre modifiye olma yetenekleri özellikle bazı türlerde çok yüksektir. En önemli avantajları da budur. Toprakta yaşayan diğer bakteri ve mantar türlerine göre daha etkili olma nedenlerini de bu duruma bağlayabiliriz. Yani, çeşitli pH, sıcaklık, tuzluluk vb aralıklarında aktivitelerini sürdürürler.

Mikroalgler, yeryüzünde en yüksek verimde fotosentez yapabilen canlılardır, bu özellikleriyle de, toprakta yaşayan diğer mikroorganizmalardan ayrılırlar. Fotosentez yetenekleri, diğer mikroorganizmalarda bulunmayan, binlerce çeşit organik bileşik sentezlemelerini sağlar. Bu da, bitkiye ve toprağa en çok çeşitlilikte ve etkinlikte organik madde iletimini mümkün kılar. Bu özellikleriyle diğer mikroorganizmaların da (bakteri, mantar) etkin çoğalıp çalışmalarını sağlarlar.

Bu özellikleriyle mikroalgler aslında milyarlarca yıldır doğal evrim sürecinin bizzat "gübre"leri olmuşlardır. Genel olarak bu şekilde özetlenebilir diye düşünüyorum.

EMEK-SMG Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön