View Single Post
Eski 29-06-2011, 22:12   #303
ensar
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-02-2008
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 533
Sevgili Meyvelitepe,

Bende sedimantasyon testini yapmış idim ama hacim bazlı değil ağırlığı baz olarak aldım ve de % 3 lük konsantrasyonlar şeklinde idi ve de sonuçlar sizinkinden farklı çıkmıştı.
Sizin yaptığınız şekildede yapacağımdan emin olabilirsiniz
.
Renk, tane dağılımı, partikül yapısı vs üzerine yaptığınız bilimsel ölçütlemeler ile ilgili hiçbir şey söylemem gerekmiyor.
Bu sayfaları okuyan ve de ellerinde Sunshader bulunan Sayın arkadaşlardan ( selahattin yılmaz, lilium,bergan 45, müjgan,ömer tuncer, athena Asena, Yarkın ve de ismini şu an hatırlıyamadığım VE BURADA SAYAMADIĞIM arkadaşlardan özür dilerim ) bir ricam olacak .

SEVGİLİ ARKADAŞLAR, ellerinizdeki deki Sunshader torbalarından en az birer tanesini şahit numune olarak tutarmısınız lütfen. Sunshader torbalarındaki karışım da bulunan kaolinin rafine ve kalsine olup olmadığı araştırıldığında sizlerden istenecektir.
Sevgili meyvelitepe, daha önce size gönderdiğim ürünlerle ilgili yorumlarınız bu başlık altında bir yerlerdedir. Dönüp bakmak istiyenler olursa bakabilirler. (55 Nolu mesaj)

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi meyvelitepe
Bu arada, Ensar beyin ürettirdiği kaolin kili numunesi geldi. İlk etapta üzümlerde denedim. İntibalarım şöyle;

Malzemenin parçacık büyüklüğünü ithal malzeme ile karşılaştırdığımda gözle, elle ve uygulama ile bir fark ayırd edemedim.

Malzemenin nem oranı biraz daha fazla, fakat bu lojistik konular dışında herhangi bir mahzur teşkil etmiyor.

Uygulama sırasında dipte çok az miktarda tortu tesbit ettim. Bunları elimle ufaladığımda dağıldığını gördüm. Bu da bu tortuların büyük parçacık değil, biribirine yapışmış parçacıklar olduğunu gösteriyor. Malzemenin daha nemli olmasının bir sonucu olabilir. Bu yüzden uygulama sırasında karıştırma işleminin daha iyi yapılması daha iyi netice verir.

Renk açısından ithal olan ile bir fark görmedim. Malzemenin çıktığı ocağın saflık bakımından bir analizi de varsa tarımda rahatlıkla kullanılabilir.

Ensar beyi tebrik ediyorum. Sanıyorum böylelikle önemli bir adım atılmış olunuyor.
Geçen yıl beğendiğiniz ürün yerli kaolinin 1150 dercede 18 dakika kadar fırınlanmış hali idi.

Benim ilkel şartlarda hazırladığımdan çok daha iyi olan ve standart kalsine ve rafine kaolin içeren karışımı beğenmiyebilirsiniz, tuu kaka diyebilirsiniz sonuçta yorumdur kabullenirim ya da kabullenmem ama bu karışımdaki kaoline RAFİNE ve KALSİNE değildir diyemezsiniz.

Ben demem ama ispat edemezseniz size müfteri derler

Ben size illa bir şeyleri ispatlamak gayretine girmedim girmem de isterseniz özelden size Kaolin faturalarınıda gönderirim.

Hem karışımın maliyetini öğrenir hemde fırsatçı olmakla suçladığınız benim Türkiyenin her yerine adrese kargoyla teslim üç beş kilonun 2 tk/kg fiyatla ne paralar kazandığını görürde bu işi niye yapmadığınıza hayıflanırsinız.

Ama güzel tarafı ne biliyormusunuz? Partikül teknoljisi için o şişirdiğiniz pahalı ürünlerin gereksizliğini sizde anladınızda itiraf edemiyorsunuz

Birde işin ticari boyutu vardı ona çomak soktum. İyikide yapmışım.


Sevgiyle kalın

ensar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön