View Single Post
Eski 29-06-2011, 22:10   #302
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ensar Mesajı Göster
Sevgili Meyvelitepe,
Yanlış anlamadım değimli ? Her bardağa aynı hacimde kaolin ya da her ne ise ondan koydunuz doğrumu anladım ? yani yukarıda yazdiğınız 15 ml kaolin ya da sun shader karışım?

Bardaklarda solusyonları hazırladıktan sonra dikkatle izlemeye başladım. Karışımların çökme süreçleri de biribirinden farklı idi.

1 Numara bir müddet homojen bir solusyon olarak kaldı, sonra birden bire ve çok kısa sürede tamamı çöktü. Bu durum, örnekteki parçacık büyüklüklerinin neredeyse hep aynı olduğunu, büyüklükler arasındaki standart sapmanın çok küçük olduğunu gösteriyor. Çöken malzeme bardak dibinde 2 santim kadar doldurdu.

2 Numara, bir numara kadar bir süre solusyon halde kaldı, sonra yavaş yavaş çöktü. Çökme başlangıç ve bitiş süresi arasındaki fark yaklaşık 15 dakika kadardı. Çöken malzeme bardak dibinde 2 santim kadar doldurdu.

3 Numara, kısa bir süre sonra malzemenin az bir kısmı hızla çöktü fakat geri kalan 2 numaradaki gibi davrandı. Çöken malzeme bardak dibinde 2 santime yakın ama bir-iki milimetre kadar daha az bir hacmi doldurdu.

Yani bu gri rafine ve de kalsine olmayan malzeme bardak dibinde en az hacim gösterdi. GARİPPP. Su emmedi mi acaba ? Öyle ya hepsi appearent densiteye (havalandırılmış toz yoğünluğuna) göre hazırlandı.Aslında daha fazla su emmesi gerekip şişmesi yaprakta da nem tutması gerekmiyormu ydu ? Hem Ap dansite en yüksek hemde dipte en az çökelme.????

4 NUMARADA SUMU ABSORBE ETTİ ACABA?

Sevgiyle kalın
4 numaranın cevabını #301 nolu mesajda vermiş oldum. Diğer sorularınızın yanıtını siz verin, sizin malzemeniz ne de olsa, içeriği de gizliymiş dediğinize göre. Bu arada 315 gr konusuna da bir açıklık getirseniz? Oradaki sapma biraz fazla gibi. Torbanın içinde ürün kendiliğinden mi ağırlaşıyor, yoksa verdiğiniz rakam doğru olmayan bir değer mi?

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön