View Single Post
Eski 29-06-2011, 21:12   #978
HuYSuz
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 17-05-2011
Şehir: Ankara
Mesajlar: 80
Üç senedir bende balkonda saksılarda domates yetiştiriyorum ancak açıkcası hiç diktiğim ve meyve aldığım tarihe dikkat etmedim. Tarihlere hiç önem vermediğim için de size şu kadar sürede meyve alırsınız diyemiyorum fakat biraz hafızamı zorlayınca Nisanın 15 ine yakın bir zamanda diktiğimi ve yaklaşık 15-20 gün önce ilk meyveleri gördüğümü anımsıyorum. Hemen hemen 2 ay yapıyor yani.

Sizin elinizde zaten gelişmiş bir durumda olan domatesleriniz olduğu için saksılara ayırdığınız takdirde kısa bir adaptasyon sorunundan sonra yeniden normal gelişimine geçeceğini düşünürsek havalarda ısındığı için sanırım 1-1,5 ay gibi bir süre sonra meyveyi görebilirsiniz. Onun büyümesi kızarması ise ayrı bir mevzu tabii.. Dediğim gibi tarihlere hiç dikkat etmedim malesef. O yüzden daha detaylı birşey söyleyemiyorum ama saksılara aktarma işlemini geciktirir ve taşınmayı beklerseniz bu işlem fideleri kaybetmeye kadarda gidebilir. Kökler bir birine daha çok girecek ve ayırırken ister istemez köklere zarar vereceksiniz.. birde havalar iyice ısınmış olacak ve ayırdığınız fideler kök gelişimini yeni toprakta sürdüreyim derken adapte olamadan sıcaktan dolayı kaybedebilirsiniz.

Bu arada ben fidenizin çok olmasından dolayı 5-10 litrelik dedim ama hacim ne kadar büyük olursa o kadar iyi gelişiyorlar.

Onun zevki herşeye bedel gerisini boşverin. Bana da her sene zamanı geçti olmaz şimdi diyolardı ama mutlaka azda olsa meyvesini alıyordum ve kokusu büyütmesi ayrı bir zevk veriyor insana malum. Gerçi bu sene birde kuzenin diline düştük.. Kasa göndereyimmi domatesleri toplarken lazım olur dedi
Karşısına geçip domatesleri yerken hatırlatacağım ona bunu tabi

fikir yürütebilmeniz için 2 fotoğraf ekliyorum. Arasında 17 gün var ve bu süreçte iki katına çıktı diyebilirim. Tabii gelişme biraz yavaş bende çünkü toprağı neredeyse 10 yıllık ve hiç gübre eklenmedi. Birde oldukça sıkışık malum. Sabah bu yüzden dallarını aldım biraz ve alırken bir kaç dalı kırınca aklıma fotoğraf çekmek geldi. Sağ taraf o yüzden biraz farklı duruyor. Ön ve arkada ki fideler ışık almadığı için gelişmiyordu.

Yüklerken sıralamayı ters yapmışım allttaki 12 haziran üstteki 29 haziran.

Eklenen Resimler
  
HuYSuz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön