View Single Post
Eski 27-06-2011, 20:47   #252
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
6 ürün karşılaştırması - 3

Name:  solusyon1.jpg
Views: 1380
Size:  14.5 KB
Bardaklarda solusyonları hazırladıktan sonra dikkatle izlemeye başladım. Karışımların çökme süreçleri de biribirinden farklı idi.

1 Numara bir müddet homojen bir solusyon olarak kaldı, sonra birden bire ve çok kısa sürede tamamı çöktü. Bu durum, örnekteki parçacık büyüklüklerinin neredeyse hep aynı olduğunu, büyüklükler arasındaki standart sapmanın çok küçük olduğunu gösteriyor. Çöken malzeme bardak dibinde 2 santim kadar doldurdu.

2 Numara, bir numara kadar bir süre solusyon halde kaldı, sonra yavaş yavaş çöktü. Çökme başlangıç ve bitiş süresi arasındaki fark yaklaşık 15 dakika kadardı. Çöken malzeme bardak dibinde 2 santim kadar doldurdu.

3 Numara, kısa bir süre sonra malzemenin az bir kısmı hızla çöktü fakat geri kalan 2 numaradaki gibi davrandı. Çöken malzeme bardak dibinde 2 santime yakın ama bir-iki milimetre kadar daha az bir hacmi doldurdu.

4 Numara, bir numaradan biraz daha uzun süre solusyon olarak kaldı sonra o da berrak bir suyu üstte bırakarak birden bire çöktü. Ancak, bu örnek diğerlerinden farklı. 1-2 saat sonra tekrar karıştırıp bıraktığımda çok uzun bir süre solusyon olarak kaldı. Esas sürpriz ise çöken malzeme miktarındaydı. Bu sefer 5 santime yakın bir hacim doldurdu.

Bu şunu gösteriyor. Küçük hacim tutsun diye bu malzeme bir işlemden geçirilip minik toplar haline getirilmiş. 15ml ölçek ile bardağa koyup ilk karıştırdığımda topçuklar önce çözülmedi ve çöktüğünde diğerleri ile aynu miktar gösteriyordu. Fakat bekledikten sonra tekrar karıştırıldığında minik toplar tamamen ayrışmış idi. Yani bu örneğin kuru 15ml'si aslında diğer örneklerin üç misline yakın malzeme içeriyor.

5 Numara, 2 numara gibi davrandı.

6 Numara, bardağa konar konmaz büyük bir hızla çöktü. Üstte bulanık bir su bırakarak tamamı dibe indi.
Name:  solusyon3.jpg
Views: 1375
Size:  15.5 KB

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön