View Single Post
Eski 26-06-2011, 22:56   #246
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Sn.Zafersu, satılan ürünlerin talimatlarının normalde her bir ürünün alan kaplama kapasitesine göre veriliyor olması gerekir. Satıcı, ürününün her bir gramının kaç metrekare alan kapladığını biliyorsa solusyon ölçüsü buna göre olmalı. Fakat işin esası parçacık sayısı olduğuna göre, satıcılar kendi ürününün kaç gramının söz gelimi 10 metrekare kapladığından yola çıkararak 100 litre suya şu kadar kilo demelidirler.

Çoğunlukla verilen ölçü literatüre girmiş ürünlerin tipik ölçülerine benzetilerek veriliyor. Oysa bu tamamen hatalı. Söz gelimi, 5 ve 6 numaralı ürünleri alalım. Birinin bir litresi 272 gr, diğerininki 810 gr. Bir litre 5 numarada kaç parçacık vardır ve kaç metrekare film oluşturur, bir litre 6 numarada kaç parçacık vardır ve kaç metrekare film oluşturur.

Bir an için parçacık boyutlarının aynı olduğunu düşünelim. Bu durumda her iki ürünün birer litresi aynı miktarda alan kaplar. Bu durumda söz gelimi 5 numara 100 litreye 5 kilo kullanılacaksa, 6 numaranın 14,8 kg kullanılması gerekir. Buradan da ürün ağırlığından bağımsız olarak hacim'in doğruya en yakın sonuç verdiği yargısına varabiliriz.

Satıcı talimatları bu gibi bir hesabı içermiyor ise zaten şüphe ile karşılamak gerekir.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön