View Single Post
Eski 25-06-2011, 12:50   #9
soberman
Ağaçsever
 
soberman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-02-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 49
ifade hatası

Sayın @s.toprak,

Benim tarzım olarak sonuçta hep canımı yakan bir durum ortaya çıkıyor, bunu aslında burada belirtmeliyim;

Mesajlarımı yazarken genelde geniş tutup, aynı konudan muzdarip ya da merak eden başka arkadaşlarımız da varsa onları da göz önüne alarak biraz laf kalabalığı yapıyorum.

İfadelerimde yapın, edin, bekleyin, unutmayın gibi ifadeler asla o anda okuyan arkadaşıma muhatap olmayıp, daha geniş manada ".....yapılsa iyi olur" ya da "... ben denedim, böylesi de bir çözüm" gibi anlaşılmasını isterim.

Mesajlarımı değerlendirirken bunları da dikkate almanızı bilhassa istirham edeceğim. Aksi takdirde tecrübelerimi aktarma şansım olmuyor.

Ekşi mayalı hamur gerçekten çok tuhaf ve verdiği tepkiler ve genel hali sanayi tipli hamurdan çok farklı. Acizane diyebileceğim, yukarıda da vurguladığım gibi ekşi mayalı hamurun hazırlanmasından sonra uzun bir ilk bekleme süresi, arkasından da şekillendirme sonrası daha kısa süreli ikinci kabartma. Bu aralarda sonradan özellikle un ilavesi risk taşıyabilir.

Belki öncelikle basidi tercih edip daha sonra farklı uygulamaları denemek süreci zevk alarak yaşamak için bir anahtar olabiliyor.

Önümüzde kısa bir tatil var. Tatil dönüşü sizin için Paşa ile EYM'de yoğrulmayan cevizli ekmeği deneyeceğim ama kendi basit yöntemimle.

Umarım Paşa ve Breville yüzümü kara çıkarmaz...

soberman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön