View Single Post
Eski 25-06-2011, 10:27   #8
s.toprak
Ağaç Dostu
 
s.toprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-03-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 238
Haklısınız, sag olun, teşekkür ederim.
Bir husus var, bu hamur başka iki kapta iki defa bir misli büyüdü, kabını doldurdu.
Üçüncüde son olarak EYM kazanına aldım, orada ne kadar beklerse beklesin hiç
büyümedi...
EYM de kuru instant maya ile çok güzel ekmekler elde ediyorum.
EYM de Ekşi maya ekmek denemem bu denli başarısız olunca, hemen kuru maya ile EYM ekmeğimi yaptım .
Ekşi maya olanı bu sabah dilimledim o da kızartılarak yenebilir. En azından tadı ekşi
olduğundan farklı bir tat. Bu hamurla yoğurtsuz tarhana yapıp satıyorlarsa aldığımız hazır tarhanalar un, su ve boyadan ibaret olabilirler diye de bir düşünce geçti aklımdan.

s.toprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön