View Single Post
Eski 08-03-2007, 11:44   #25
Balıkcı
Ağaç Dostu
 
Balıkcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-01-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,252
Konuya yazılan bütün görüşleri okudum.

Şuur böyle uyanıyor.

Ben çok basit ve kısa bir görüşümü sunayım.

Her şeyi yaratan Allah, vücudumuz için ne, ne zaman lazımsa, onu da o zaman yaratıyor.

Bu, bitkiyse eğer, onun yetişme şartlarını, bizim ihtiyacımıza göre düzenlemiş.

Kışın portakal, yazın sıcağında karpuz, ve benzer örnekler.

Biz bunu zorladığımız zaman , işte bir süre sonra ortaya bunlar çıkıyor.

Aramızda var mıdır bilmiyorum ama bazıları da bu tarz düşünceye gericilik diyor.

Çocukluğumda Küçüksu'da bostan vardı, orada her türlü sebze, tam anlamıyla doğal olarak yetiştirilirdi.

Rahmetli babam, daha önceleri, Anadoluhisarı çevresinden her gün 5-6 motor, hale sebze taşırdı, demişti.

Şimdi o bostanlarda binalar var(Biri hariç, orada da fidanlık var).

Bu binalarda oturan insanlar için mecburen Adana'dan veya filan yerden sebze meyve getiriliyor.

Bu durumda da Sn Pakkaner'in belirttiği, pazara ulaşım, dayanıklılık vs konuları gündeme geliyor.

Oysa daha önce böyle bir sıkıntı yoktu.

Ben çocukken, Küçüksu'daki bostandan (tadını unutamadığım ve artık bulamadığım) domates, hıyar, patlıcan vs alır, Hisar'da kalenin dibinde satardım.
Bir yandan da hıyarları yerdim.

İşte böyle böyle bir şeyler.
Şartlar değiştikçe ihtiyaçlar da değişiyor.

Önceleri sun'i gübreleri hararetle tavsiye edenler, şimdi fazla kullanımı, toprağı verimsizleştiriyor, diyorlar.
(Bu bilgim yanlışsa, ustalar düzeltsin lutfen)

İşin özü, her şeyi mevsiminde yemektir.

Selam ve sevgiler.

Balıkcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön