View Single Post
Eski 08-03-2007, 11:17   #47
İnci Akalp
Ağaç Dostu
 
İnci Akalp's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-03-2007
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 103
teşekkürler

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eyüp1 Mesajı Göster
Sayın Pearls

Yeraltı sularının hepsi devletin(DSİ) zimmetinde.Kuyu açmak için resmi makamlardan izin gerekiyor.Diyelim bu izini aldınız,kuyunuza bir sayaç takıyorlar ve bu sayaç üzerinden sizin suyunuzdan ücret alıyorlar.Kuyunuzun bulunduğu yere göre de; birde atık su parası alıyorlar.Kuyu işini yakından bildiğim için ve de yaşadığım için bunları size yazıyorum.Benim önerim, resmi makamlara haber vermeden kendi olanaklarınız ile (kuyu açan firmalar aracılığı ile) bir kuyu açmanız.Bugün Türkiyede kullanılan kuyuların çok büyük bir kısmı ruhsatsızdır.Bu guruba çok büyük su tüketen firmalarda dahildir.En azından bunu Bursa bölgesi için söyleyebilirim.Kuyuya ruhsat almak,deveye hendek atlatmak gibi bir olaydır...
Bulunduğunuz bölgeye göre 4-200m derinlikten su çıkartabilirsiniz.Suyun kalitesi her zaman içmeğe uygun olmayabilir.İyi bir kuyucu bulmanız gerekir.
Başka bilmek istediğiniz detaylar var ise yardımcı olabilirim.

İyi günler dileğiyle..
Çok teşekkür ederim Eyüp ve Aybala..
Sanırım ben de ruhsat alma işine hiç girmeyeceğim, ama su etüdünü bir jeolog yapacak, hiç olmazsa elimde bir belge olacak. Benim öğrenmek istediğim kaç çeşit kuyu açılabiliyor, hangisinin uygun olduğuna nasıl karar verilir? Bana dalgıç pompalı önerdiler, bir de santrüfüjlü, tulumbalı bir sistem varmış..
Benim arazim ev bölümü hariç 1200 m2 civarında, şu anda fazla ekili bir alan yok, meyva ağaçlarım var. Yavaş yavaş kendim düzenlemek istiyorum ama ilerde bol çiçeklerim, sebze bahçem ve biraz daha ağacım olacak. Dolayısıyla ileriye dönük bir yatırım yapmak istiyorum ve de yanlış yapmamak istiyorum )

İnci Akalp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön