View Single Post
Eski 15-06-2011, 09:12   #21
Lockhead
Yeni Üye
 
Lockhead's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2011
Şehir: Ankara
Mesajlar: 21
Sn. Aydoner;
Açıkçası sizin adınıza gerçekten çok ama çok sevindim. Umarım tedavi ve uygulamalarınız da aynı şekilde yolunda gider.

Sn. Hatice Tarhan;
Koçtaş, ürün sipariş verirken; stok çevrim oranını (bunu depolama ve lojistik için hesaplıyorlar) ve zayiat oranını hesaplıyor. Örneğin, Begonya sipariş verecekse, bir önceki yılın aynı döneminde verdiği siparişin ne kadarının satıldığını ve ne kadarının zayi olduğuna bakarak sipariş veriyor. birim maliyeti 1 lira olan 100 adet bitkinin 40 tanesi çeşitli nedenlerle imha edilmiş diye düşünelim bu durumda;gerçekleşecek birim maliyet 1,66-.TL olacaktır. Dolayısıyla kar oranını bu rakamın üzerine ilave ediyor. Sonuç olarak zayi olan bitkilerin onlara bir maliyeti olmadığı için böyle hoyrat davranabiliyorlar. Kasa her zaman kazanıyor yani.

Daha önceki mesajlarımda belirtmiştim aldığım 8 bitkinin 6 tanesi kurtuldu diyebilirim. Bu bitkileri etrafımdaki dostlarıma verdim hem ben hem de onlar mutlu olduk. (bu arada tüm tedavi yöntemlerini denememe rağmen bir türlü üstesinden gelemediğim 'mantar' hastalığı olan bir bonsaiye kaplıca suyu verdim. 3 gün içinde reyonlara girmeye aday oldu. Sanırım gerçekten içmece suyu şifalıymış)

Dün ise 10 tane daha bitki dostumu evime aldım. (ficus ginseng, yasemin, sardunya) Hepsi hasta ve tedavi ihtiyaçları var. Bu forumdaki mesajları okuyarak elimden geleni yapacağım ve hayata dönenleri eşime dostuma hediye edeceğim.

Herkese Saygılarımla,

Lockhead Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön