View Single Post
Eski 14-06-2011, 12:56   #10
Yaylacı
Ağaç Dostu
 
Yaylacı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-09-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 838
Sayın Hatice hanım, bahçeniz çok güzel bayağı emek verdiğiniz belli oluyor. Elinize sağlık, ilerleyen zaman içerisinde daha güzellerini yapacağınıza inanıyorum.
Arkadaşlar kullanılan malzemeleri soruyorlar, benimde minyatür bahçe çalışmalarım var fakat henüz bitiremediğim için foruma eklemedim.
Minyatür bahçe için Çin pazarı veya Japon pazarı adı da verilen 1 milyoncu mağazalarda ahşap şiş çubukları ve doktorların ağız kontrolünde kullandığı yassı ahşap çubukları bulabilirsiniz. Yapıştırıcı için nalburlarda hızlı donan yapıştırıcı (sıvı ve sprey bir arada), minik dere taşları veya bahçe toprağından çıkan taşlar kullanılabilir. Hızlı yapıştırıcı ahşap, taş, plastik, cam ve diğer malzemeleri 1-2 saniyede yapıştırıyor, önce sıvı yapıştırıcıyı yüzeye damlatıyorsunuz yapıştırılacak malzemeyi ekleyip arkasından sprey yapıyorsunuz( bir kere az oranda pıstlatmak yetiyor, parmaklara değdirmeyin parmaklarınızda yapışabilir) 1-2 saniye sonra yapıştırmak istediğiniz malzemeler sapasağlam tutuyor. Küçük hobi falçataları Bauhaus, Pratiker veya Koçtaş'ta bulabilirsiniz.
Minyatür bahçe çalışması yapacak olan arkadaşlara kolay gelsin.

Yaylacı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön