View Single Post
Eski 12-06-2011, 22:35   #42
Sarıcan
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Sn. sevilseyyar,

Kendinize ait bir başlığınız olmadığı için seranızın kurulumu, gelişimi ve tarihçesi hakkında bilgi edinmek ve bu sürece göre yorum yapmak çok zor oluyor. Tavsiyem kendinize bir başlık açıp bugüne kadar yazdıklarınızıda moderasyona rica ederek o başlığa taşıtmanız. Seranızın gelişimini izlemek o zaman daha kolay olacak. Yorum yapmakta kolay olacak.

Mesela fide cinsiniz nedir? Oturak mı? Sırık mı? Geriye doğru araştırarak öğrendiğim kadarıyla fideleri 16 Mayısta diktiğinizi söylüyorsunuz. Son eklediğiniz resimleri bugün çektiğinizi varsayarsak (Çünki üzerinde tarih göremedim.) takriben bir aylık bir gelişim süreci var. Sn. Kudret Tezel' in fidelerinin açık teras ortamında günde 6 cm uzadığı bir süreçle kıyaslarsak sizin fidelerin şu anda 1,5-2 metre boylarda olması gerekirdi diye düşünüyorum.

Bu yüzden geçen Sn. ibrahimdoğan' a yaptığım eleştiriyi size de yapmak zorundayım. Eğer fideleriniz oturak cinsi değilse sizinde besleme probleminiz var gibi. Gübretaş' tan aldığınız gübreleri kullandığınızı yazıyorsunuz ama bunu hangi formüle göer karıştırdığınız ve EC-pH değerini kaça ayarladığınız hakkında bir bilgi yok. Belki yapraklardaki yanıklar besin eriyiğinize tam hakim olamadığınızdan da kaynaklanabilir.

Herhangi bir danışmanlık hizmeti alıyormusunuz? Yoksa sizde bizim gibi amatörce mi devam ediyorsunuz? Eğer profesyonel bir danışmanlık hizmeti alıyorsanız işinize karışmaz pek haddimize düşmez ama eğer amatörce didiniyorsanız gördüğümüz eksikleri söylemek zorundayız. Besin eriyiğiniz ve yaptığınız konroller hakkında biraz bilgi verebilirmisiniz? Drenaj suyunu tekrar kullanıyormusunuz? Paylaşmakta sakınca yoksa uyguladığınız formül nedir? İz elementleri de katıyor musunuz? EC ve pH' ı kaça ayarlıyorsunuz ve rutin kontrolleri hangi aralıklarla yapıyorsunuz?

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön