View Single Post
Eski 10-06-2011, 09:39   #13
Lockhead
Yeni Üye
 
Lockhead's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2011
Şehir: Ankara
Mesajlar: 21
ses veren teşekkürler.

Ses veren herkese teşekkürler.
*) Firmaların satılmayan veya telef olmuş bitkileri iade aldığı 'bizlere sempatik' görünmek amacıyla uydurulmuş bir yalandır. Bu bilgiyi az önce mesajımda bahsettiğim işletmelerin müdürlerinden teyid ettim. Hatta dün gece yaklaşık 250 bitkinin çöp istasyonlarına döküldüğünü öğrendim.

*) Sabit bir yer (bitki barınağı) fikri şu aşamada biraz lüks sanırım. Sonuçta çalışan insanlarız ve bu işlemleri evlerimizde uygulamak daha mantıklı. Öte taraftan farklı şehirlerde yaşayan üyelerimiz ile sanal bir platform kurarak daha faydalı paylaşımlar sağlayabiliriz.

*) Bu yapı marketlerde sistem şu şekilde işliyor; ürünler üreticilerden markete geliyor ve barkodlanıyor. Cinsine göre 5 ile 21 gün arasında raf ömrü planlanıyor. Bu sürenin sonunda satılmayan ve sağlığını yitiren ürünleri raflardan alarak kenarda bir yerde yaklaşık %30 - %50 iskonto ile satışa çıkarıyorlar. Bu ürünlere 'decode' ürün diyorlar. 2 hafta içinde satılmayan decode ürünleri ise 'imha' etmek üzere mal kabul kapılarının önüne yığıyorlar. Sonrası ise malumunuz.

Yeterli 'fikri desteği' sağlayabilirsek ben bahsettiğim firmalardan bu bitkileri alırım. Sonra gönüllüler arasında paylaşırız, ardından alacağımız tavsiyelerle tedavilerini yaparız ve isteyenlere dağıtırız.

Ama önce yeterli sayıya ulaşmamız lazım. Lütfen etkileşim halinde olduğunuz forum üyelerini bu projeden haberdar edin.

Saygılarımla,

Lockhead Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön