View Single Post
Eski 09-06-2011, 17:11   #1
Lockhead
Yeni Üye
 
Lockhead's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2011
Şehir: Ankara
Mesajlar: 21
Büyük Marketlerde İmha Edilecek Bitkiler Hakkında

İşim gereği hem Bauhaus'a hem de Carrefour'a sık sık uğruyorum. Bahçe reyonlarında gördüğüm manzara hep aynı. Bir tarafta; rengarenk yeni gelmiş bitkiler, çiçekler diğer tarafta ise; müşteriler tarafından tercih edilmediği ve iyi bakılmadığı için imha reyonlarına konmuş güzelim canlılar.

En son yine bu işletmelerden birinde; onlarca imha edilmeyi bekleyen 'bonsai, ginseng, begonville ve kaktüs' gördüm. Dayanamadım (içim gerçekten acıdı) reyon sorumlusuna bu canlıların akıbetini sordum. İmha edilecek dedi, mağaza müdürü ile görüştüm ve beş tane bonsai'yi ücretsiz olarak aldım. Evime götürerek bu forumdan takip ettiğim 'ustalar'dan öğrendiğim teknikleri uygulamaya başladım. Sulanmadıkları için kuruyan köklerini ayıkladım, yosunlarını temizledim, toprağını mineral bakımından zenginleştirdim. Bazılarında mantar vardı onları tedavi ediyorum. Tepki verdiler ve yaşam belirtileri gösteriyorlar. Onları aylardır emek verdiğim diğer dostlarımın yanına koydum ve özenle ve sabırla sağlıklarına kavuşmalarını bekliyorum.

Bu durumu ben şöyle değerlendiriyorum. Şimdi lütfen bir canlı evcil hayvan satan dükkan düşünün; kafeslerinde satın alınmadıkları için köpekleri, kedileri, tavşanları beslemediğini, bakımlarını yapmadığını ve sonunda onları itlaf etmeye hazırlandığını hayal edin. Eminim ki; bu hayal sizi aşıyor değil mi? Çünkü hiç bir canlı sadece insanlar tarafından tercih edilmediği için 'öldürülmeyi' hak etmiyor öyle değil mi? Bu tahayyül etmeye çalıştığım olay yaşanmış olsaydı; bilumum STK'lar, kanaat önderleri ve basın kuruluşları amiyane tabirle 'gök kubbeyi o işletmenin başına yıkardı'

Peki sizce bu iki olay arasında bir fark var mı? Bence yok. Her gittiğimizde imha edilmeyi bekleyen bitkilere bir de bu gözle bakın lütfen. Hepsi bir can taşıyor, hepsi bu yüzden çok değerli. Ve bu mesajı okuduktan sonra siz de o manzarayı gördüğünüzde içinizde bir sızı hissederseniz lütfen bana bir ses verin!!!

Bu forumda (oluşumda) onlarca, yüzlerce akil insan var. Hepsinin bilgi birikimleri karşısında eminim pek çoğunuz kendinizi benim gibi 'bilgisiz' hissediyorsunuzdur.
Bu akil üyelerimizden oluşan bir grup oluştursak, bahsettiğim firmaların yönetimleri ile görüşsek (hatta diğerleri ile de) bu imha edilecek dostlarımızı ücretsiz olarak bize verseler, her birinin durumlarını gösteren fotoğrafları kurduğumuz gruptaki üyeler ile paylaşsak ve onların yönlendirmeleri doğrultusunda tedavi uygulasak ve sağlıklarına kavuşan bitkileri talep eden forum üyelerine ücretsiz olarak versek olmaz mı?

Forum yöneticilerinden ricam; bu mesajımı ön plana çıkarmama yardım etmeleridir. Ne kadar çok kişiye ulaşırsak o kadar başarılı oluruz.

Saygılarımla,

Lockhead Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön