View Single Post
Eski 08-06-2011, 09:49   #1107
aydoner
Ağaç Dostu
 
aydoner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-10-2007
Şehir: Hatay
Mesajlar: 258
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi selenn Mesajı Göster
merhaba arkadaşlar,
bundan birkaç ay evvel bana da bir difenbahya hediye geldi. geldiğinde üzerinde çok bol yaprakları vardı ama yapraklar avuçiçi kadardı belli ki genç bir difenbahya benimkisi. şuanda durumunda gerileme var. cam önünde duruyor ve toprağı kurudukça su veriyorum.ama malesef gelişmek bir yana gerileme var. yatak odam dışında bol güneşli cam önüm de yok. sizce nasıl bir yol izlemeliyim?
Difenbahyaları direkt güneşe değil ama dolaylı bol ışık alacakları pencere kenarı köşelere koymanızı ve yerini değiştirmekten kaçınmanızı tavsiye ederim. Bu bitkilere çiçekçiler bolca parlatıcı sıkıyor. Yapraklarını nodları iyice dolduruyor. Öncelikle hediye aldığınız tüm çiçekleri bir banyo yaptırmanızı tavsiye ederim. (Bu kötü niyetle birşeyler eklenmişse onuda yıkayıp uzaklaştırır, herkese olmaz da!)
Bir de bu bitkilerin hızlıca büyümeleri saksıyı köklerinin doldurmasına bağlıdır. O yüzden seralarda genelde çok küçük saksılara dikilirler. Hem taşımada kolaylık, hem ihtişamlı görünüş açısından. O yüzden aldığınız bitkiy banyodan sonra sulamalara normal devam ettiğiniz halde yaprak kenarlarında sararma, ya da yaprak kayıplarınız varsa hemen biraz büyük bir saksıya alın derim. Ölmeden acele edin.

aydoner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön