View Single Post
Eski 05-06-2011, 12:19   #130
üzüm
Ağaç Dostu
 
üzüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: Sarıcakaya/Eskişehir
Mesajlar: 1,606
Gelincik şurubunu biraz farklı yapıyorum.

250-300 ml'lik kavanozlarda hazırladığım siyah kısımları temizlenmiş gelincik şurubunu karanlık, serin bir yere kaldırırım (güneşte bekletmem). 10-15 günde bir alt üst ederim. 1-1.5 ay sonra -sıcaklara, hazır olur. Kullanacağım zaman kavanozu süzüp içeceği hazırlarım. Kalanı buzdolabında saklarım. Küçük kavanozlarda yaptığım için ya bir ya iki içimlik olur; yani buzdolabında uzun süre durmazlar. Karanlık yerde bekleyen diğer kavanozlar 3-4 ay durular. Belki daha uzun durabilirler ama o kadar çok yapamıyorum.

Gül şurubunu ise uygun gül bulduğum zaman yaparım, yani her sene yapamıyorum. Onu da beyaz dip kısımlarını temizleyerek gelincik şurubu gibi yapıyorum. Her sene ve çokca yapamadığım için dayanma süresini tam bilemiyorum.

üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön