View Single Post
Eski 02-06-2011, 17:07   #18
Bahçemiz
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 01-05-2011
Şehir: Almanya
Mesajlar: 21
Bizde mağduruz maalesef

Sevgili arkadaşlar, maalesef yıllardır bizlerde bu konu mağdurlarındanız..

Sabah kalkıp bahçeyi dolaştığımızda Marul yapraklarının ve diğer yeni yetişen körpe bitki ve sebzelerin kabuksuz salyangozlar tarafından biçildiğini, bölündüğünü görmek gerçekten üzüyor, bazen haftalarca süren nemli ve yağmurlu hava şartlarıda adeta onlara bayram havası yaşatıyor ve insanda zevk kalmıyor.
Çileklerin içini dahi oyan, hangi taşı, tahtayı ve yahut bir gün evvelinden temizlenmiş ve geçici olarak kenara konmuş otları kaldırsanız altına gizlenmiş olduklarını görüyorsunuz.

Almanyada bunlar çok yaygın ve yayın organlarında sık sık konusu oluyor.
Bir arkadaşımızın yukarda verdiği '' bira'' tavsiyesini kesinlikle uygulamayınız, evet biralı bir kaba çokca geldikleri doğru lakin yapılan araştırmalar daha uzaktakilerinde kokuya gelerek bu çevrede oluşmalarını, yaygınlaşmalarını ve yumurtlayarak çoğalmalarını tetikliyormuş. Aman kendi kalenize gol atmayınız

Bahçesi olan alman komşularımızın ellerinde bir şiş ve kova ile sabahları ve akşam güneş batımından yarım saat sonra bunları topladığınıda biliyoruz.
(Bunu biz yapamıyoruz, her yiğidin kârı değil)

Üzerlerine tuz akıtmak, yollarına set olarak tuz veyahut ince odun talaşı (marangozdan) dökmek, akşam serinliklerinde hücuma geştiklerinde tek tek maşa ile tolayıp kapalı kavanoza doldurmaktan başka bir şey yapamıyoruz.
Zehirli ilaçlardan uzak durmaya çalışıyoruz.

Ördeğimiz vardı, yukardaki bir arkadaşın tavsiyesi doğru, bunları yiyordu lakin sebze bahçesini oda rahat bırakmıyordu onuda verdik gitti.

Dün bir alet ve içerisine su karışımı ile konan ilacını aldık, yeni çıkmış.
alt kısmı toprağa gömülüyor, toprak hizasında deliği var, birde bunu deneyeceğiz bakalım.

Hepinize bereketli ve zevkli bahçeler..

Bahçemiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön