View Single Post
Eski 25-05-2011, 23:02   #651
Sarıcan
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Sn. soilless,

Balkonu labaratuvar gibi kullanmanın imkanı yoktur. Zaten kısıtlı sayıda bitki var, bunun birini bir aylık enzimli su ile sulayayım, bir diğerini 3 aylık enzimli su ile sulayayım da birbiri ile kıyaslayayım diye bir düşüncem olmadı. Ben kullanmaya başladıktan sonra bitkinin gelişimi nasıl gidiyor ona baktım. İlk başladığımda balkonumda mayer limon fidem vardı. Enzim verdiğim zaman resmen coştu ve çiçekten görünmez oldu ama meyva alamadım çünki o çiçekli haliyle balkonun kavurucu sıcağında bırakıp 2,5 aylığına yazlığa gittim.

Sulama için önlemler almama rağmen geldiğimde topraksız tarım sistemindeki domateslerimle birlikte mayer limonumda susuzluktan ölmüştü. Bu yüzden bahçesi ve imkanı olan arkadaşların başarıları daha yoğun. Bu konuda Sevgili yasarugur' un yetiştirdiği ve enzimle suladığı meyvaları yemek mutluluğuna eriştim. Benim bir ay sonra yine bırakıp gideceğim kapya biber ve balkabağının resmi yukarda. Ama biliyorumki bu güzel biberlerden ya 3 adet ya 5 adet yiyebileceğim, sonra kendi haline bırakıp gideceğim.

Ben bütün kış boyu onların bakımı ile oyalanıyorum, buda bana yetiyor. İşin araştırma kısmı da zihnimi dinç tutuyor. Tek kazancım bu. Ben bir kıvılcım çaktım, şimdi arkadaşlarımın başarıları ile kıvanç duyuyorum. Enzim konusunda arkadaşlarımın çoğu benden fazla deneyime sahip oldular. Artık ben onlardan öğreniyorum. Deneme yapmaktan korkmayın, en fazla benim gibi başta biraz bocalarsınız. Ben hava kilidi yapmak için kaç türlü çalışma yaptım, belki hatırlarsınız. Ama şimdi balonla işi hallediyoruz. Evde sebze, meyva kabuğu da bol. Hatta bazı arkadaşlar balık dahil bir çok malzeme denediler. Sevgili Sındırgılı dükkanın deposunu havaya uçuruyordu.

En büyük tecrübe bizzat deneyerek ulaştıklarınız olacaktır. saygılar.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön