View Single Post
Eski 24-05-2011, 09:08   #6
cahitnt
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 29-08-2010
Şehir: Antalya
Mesajlar: 15
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kudret Tezel Mesajı Göster
Ellerinize sağlık sayın cahitnt, 25 cm çaplı borularda profösyonelce bir çalışma olmuş.Zira 70-100-hatta 125 lik borularda bile özellikle domates gibi büyük köklü bitki bir süre sonra boruları tıkayacaktır. Ayrıca altındaki ahşar sasi ve bağ sistemide gerçekten sağlam bir görünüm kazandırmış.
Limon tuzu kullanmaktan meydana gelen arızadan bahsetmenizde ayrıca güzel bir bilgi paylaşımı olmuş. Birçok arkadaşımız ev şartlarında bulması kolay ve ucuz olan limon tuzunu tercih ediyor, bu deneyimi paylaşmanızdan sonra kullananların sayısında bir düşme olacağı kesin.
Sistemin günlük su harcaması, günlük besin eriyiği ihtiyacı,EC ve Ph değiklikleri konularındaki tespitlerinizi paylaşırsanız çok faydalı olur kanaatindeyim. Çalışmalarınızda başarılar, bol verimli hasadlar dilerim.
Kudret bey yardım ve yorumlarınız için çok teşekkürler.

Gördüklerimi yazmaya çalışayım; EC değeri stabil gidiyor (depo daki solüsyonu 2.5 yaptıktan sonra ölçüm yapamadım, bu akşam tekrar ölçeceğim), Ph çok yavaş artıyor fakat artış hızı yavaş olduğu için Ph'yı düşürme gereksinimini çok duymadım (Ph=6.20-6.40 arasında oluyor).

Su tüketimini net olarak bilmiyorum fakat geçtiğimiz pazar günü depoyu tam olarak doldurdum, bu akşam 2 gün içinde ne kadar su tükettiklerini ölçüp forumda yazarım.

Şimdilik bu kadar. Tekrar görüşmek üzere.

cahitnt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön