View Single Post
Eski 23-05-2011, 14:30   #128
Müjgan
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Sevgili Müjgan, bizim Osmanlı çilekleri yeni yeni başladı. Tarifini olarla denemek istiyorum ama Osmanlı çilekleri kesilmez. Ben kompostosunu bile yaparken şekerli suyu kaynatır, son 3-4 dakika içinde çilekleri ilave ederim ve ateşi söndürüp soğumasını beklerim. O sırada mutfağımı inanılmaz bir koku kaplar, osmanlı çileğinin o muhteşem kokusunu hiç bir şeye değişmem.

Bu durumda şekerli su ve limonu beraber kaynatıp, son anda çilekleri koymam gerekecek.

Hiç farketmez, ben soğuk suya doğrayıp, kaynatıyorum. Çileklerin renginin solması, aromasının ve renginin suya geçmesi gerek. Çileklerin diriliği önemli değil, suya geçen aroması önemli. İkisini de deneyin ve sonucu yazın bakalım )

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön