View Single Post
Eski 23-05-2011, 07:29   #126
Güler
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Müjgan Mesajı Göster
Çilek mevsimi geçmeden deneyin. Yıkanmış dörde bölünmüş çilekleri, komposto yapar gibi, bir büyük taze ve yine dörde bölünmüş limonla kaynatın. Şeker miktarını damak zevkinize göre ayarlayın.
Soğuyunca inanılmaz güzel, iç açıcı ve serinletici bir içecek oluyor. Pilav ya da makarna yanında da harika oluyor.
Sevgili Müjgan, bizim Osmanlı çilekleri yeni yeni başladı. Tarifini olarla denemek istiyorum ama Osmanlı çilekleri kesilmez. Ben kompostosunu bile yaparken şekerli suyu kaynatır, son 3-4 dakika içinde çilekleri ilave ederim ve ateşi söndürüp soğumasını beklerim. O sırada mutfağımı inanılmaz bir koku kaplar, osmanlı çileğinin o muhteşem kokusunu hiç bir şeye değişmem.

Bu durumda şekerli su ve limonu beraber kaynatıp, son anda çilekleri koymam gerekecek.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön