View Single Post
Eski 21-05-2011, 19:47   #473
bertunum
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-02-2011
Şehir: İzmir
Mesajlar: 116
merhaba, ben orkideme biraz yanlış bakım yaptım. az daha ölüyordu zavallı çiçek; şöyle anlatayım:
öncelikle orkidemin tarihi: ben 3 senedir ablamın evinde kalıyorum. 3 yıldır da o orkide bizde mevcut, saksısına, toprağına hiçbir şeyine dokunmadım, yalnız su verdim, dal yaprak falan kestim az biraz. Yani, 2 yıldır ben bakmaya çabalıyorum. Ben ablamın evine geçmeden tahmini bir yılı daha var.
ocak ayında, İzmir'e gitmiştim, çiçeklerim İstanbul'da kaldı. 3 hafta hiç su verilmedi, orkide canlandı. 2 tane dalı vardı üzerileri tomurcuklu. susamışlardır diye su verdim, bakım yaparken de dallarından birini yanlışlıkla kırdım.
velhasıl kelam, diğer dalındaki tomurcuklar da su verdikçe kurumaya başladı. suyu azalttım. biraz öyle seyretti, o sırada havalar iyice soğudu tomurcuklar uzun süre açmadan kaldı öyle. şimdi yeni yeni açıyor, 3 tane çiçek açtı, diğer tomurcuklar da sırada bekliyor.

ama, asıl dert ettiğim bir nokta var; bu sitede gördüğüm orkidelerin yaprakları bebek cildi gibi capcanlı, ancak bendeki orkidemin yaprakları bir saat boyunca eldivensiz bulaşık yıkamış parmaklara benziyorlar. onları nasıl düzeltebilirim?



bertunum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön