View Single Post
Eski 10-05-2011, 16:50   #151
memet
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
"Yine konu dışı ama Kemalizmin 12 Eylül'le ne alakası var? Öncelikle Kemalist sözcüğünün nereden çıktığını araştırmanızı öneririm size. Kimseye inanmıyorsanız Kurtuluş Savaşı yıllarında İngiliz arşivlerine bir bakın oralarda neler yazıyor okuyun bakalım. Her şeyi hallettik bir tek kavramlar kaldı tartışmadığımız..."
Ne ezbere konuşmayı severim ne altını sonradan dolduramayacağım şeyler yazmak isterim. Konu dışı olduğu için detaya girmeyelim. Bugünkü kemalizm ideolojisin MustafeKemal' le değil 12 Eylülde şekillendirilen ideoloji ile ilgisi var. İngiliz metinlere bakarsak göreceğimiz şey bugün savunulan ideoloji değil.


Diğer söylediklerinize de katılıyorum. Zaten benim sürekli olarak sözettiğim maden değil, madenin çıkarlmasıın çevreye zarar vermesinin engellenmesi biçiminde.
Siyanürü şahsen kullanmış neye benzediğini bilen birisi olarak söyledim her söylediğimi.
Altın kaçınılmaz. Bu ve diğer endüstriyel faaliyetlerde tehlikeli maddelerin çevreye zarar vermesine engel olmak çin uğraşılması gerekiyor.

Siyanürlü altına hayır biçiminde tepki veren grupların bu ciddi kazaya tepkilerini ne olacağını görmek ilginç olacak. Ben şu ana kadar bi rtepki görmedim, belki farketmedim.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön