Konu: Phalaenopsis
View Single Post
Eski 09-05-2011, 23:38   #1791
mhmt21
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 02-05-2011
Şehir: Viyana
Mesajlar: 3
teşekkürler

Sayın İlkin ilginiz için çok teşekkürler. Uzun süre kimseden bir cevap gelmeyince forumdan ümidimi kesmistim açıkcası. Edinebildiğim bilgiler doğrultusunda fazlasıyla ilgileniyorum orkidemle. Umarım bir hata yapmıyorumdur.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İlkin Mesajı Göster
Sayın mhmt21 işin uzmanı değilim ama ben bir problem göremedim orkidenizde. Genelde orkideler şeffaf saksılarda bakılır ama iyi sulama rejimi uygulayarak koyu renkli saksı içinde bakan, hatta orkide harcı değil de sıkı toprak içinde bile çok sağlıklı orkideler yetiştiren insanlara denk geliyorum. Sizinkisinde bir problem yok güle güle bakın ona. Sadece direk güneş ışığı almasın bitki, yaprakların çıktığı yere su asla dökmeyin, yazın iki hafta da bir gübreleyebilirsiniz, sulamayı sabah saatlerinde yapmanızı tavsiye ederim... Sağlıklı kökler bir zaman sonra kuruyabilir, zamanla yerine yenileri çıkmaya başlar.

Bu da benim 2,5 senedir baktığım orkidem. Aynı size anlattığım gibi yaptım bakımı, sulamayı da toprakta nem kalmadığı zaman saksının üstünden su verdim, alt tabağa su çıkmaya başladığı zaman üstten suyu dökmeyi durduruyorum. Bazen fazla su kalmışsa döküyorum, bazen dökmeyi unuttuğum da oluyor... Bugünler de tamamen açmış orkidemin çiçeklerini bol bol seyrediyorum.

Eklenti 209833

Eklenti 209834

mhmt21 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön