View Single Post
Eski 09-05-2011, 08:36   #18
Kiraz
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Benimki de bitkilere meraklı, yeni açan dikkat çekici bir çiçeği anında sapından koparıyor ve benin engellememem için bunu çok hızlı yapıyor. En son, açan gala çiçeği dikkatini çekmişti, ben hayır demeden koparıp kaçırdı.

Bazen de benim yasaklarıma karşı özellikle yaptığını düşünüyorum, bir şey için kızdığımda, hemen bir bitkiye saldırıyor, saksısını alabilirse alıp benden kaçırıyor ve ağzı yetmiyor, büyük bir hızla patisiyle içindeki parçalamaya çalışıyor.

Eğitmen, böyle durumlarda, çok kısa bir iple (sadece oturabileceği kadar) 15 dakika kadar bağlamamı, bu durumda hatasını anlayacağını söyledi ama şimdilik işe yaramıyor.

İlk zamanlar, kapıdaki saksı çiçeklerini de yiyordu, bir gün tasmalıyken, sakısının yanına götürüdüm, yaklaşırken "hayır" dedim ve duruduğu anda yiyecekle ödüllendirdim. Çok az denemeyle bu işe yaradı, bazen farkında olmadan saksıya yanaşsa da kendini frenlemeye çalıştığını hissediyorum. Artık kapı önündeki saksıları geçerken taciz etmiyor.

Bu ödüllendirmede bazen beni kullanır mı diye de düşünüyorum, yasakları engellemek için ödül varsa, daha çok yaramazlık daha çok ödül olabilir. Arada ince bir nokta var, belki o sınırı aşmadan işe yarayabilir.

Her köpeğin huyu farklı, benimki inanılmaz obur, yemek için her şey yapabildiği için belki bu kadar etkili olmuştur. Kızınca fazla etkilenmiyor, bazen üzerine o da bana kızıyor (çok lider olamamışım) ama komşumdaki kardeşi ise en ufak bir azarla hemen yuvasına kaçıyor.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön