View Single Post
Eski 06-05-2011, 14:44   #109
Sarp99
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 05-04-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 62
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi xiphos Mesajı Göster
çok güzel bir bakış açısı tebrik ederim gerçekten ama burda hükümet ve muhalefet açısından tartışılacak hiçbirşey olmadığı için halkımız benimsemedi galiba
Tartışılsın benimsensin diye yazmadım, eğer ki maliyetli bir proje yapılacaksa, toplumun genelinin faydalanabileceği projeler nasıl üretilebilire bir iki örnek olsun diye yazdım.

İstanbul'da kanal yapılsın diye Konya'daki adamın cebinden tonla para çıkacak. İstanbul'daki kanalın Konya'dakine faydası ne ki? Olsa olsa, vay be bizim de bir kanalımız var diyebileceği marjinal bir fayda, %90'ı ömrü boyunca ne görecek ne de gezecek. İstanbul'da yaşayıp da, bırakın boğazı, denizi görmeden ölen o kadar çok insan var ki aklınız şaşar. Ama hepsi de illa da kanal, illa da kanal der.

Toplumsal refahın İstanbul'daki belirli bir zümrenin faydasına sunulmasındansa, her ne ad altında olursa olsun hepimizin cebinden çıkan vergilerle yapılan işlerin toplumun geneline fayda sağlaması görüşündeyim.

Ha illaki, bu işlerden birileri nemalanacak ise, paylaştıralım o abilere 5-10 milyar USD, hiç bir zahmete girmeden, sağa sola zarar vermeden atsınlar cebe çıksınlar aradan. Hiç olmazsa geriye toplumun insanca yaşaması için harcanacak 40-50 milyar USD kalır.

Bir de şu suçlamalara hasta oluyorum, yukarıda yine, "Bu tür faydalı işlere hep zenginler karşı çıkıyor." tadında yine garibanist bir edebiyat yapılmış. Düşünemiyorlar ki, karşı çıkanların ortak özelliği zenginlik değil.

Hiç niyetim yokken bir yazı daha yazdım bakalım şimdi ne diyecekler? Geriye kalan benzer suçlamalardan oluşan şıkları aşağıda sunayım da, şifreyi çözen doğru cevabı işaretlesin.

a) Ulusalcı
b) Mason
c) Yahudi Uşağı
d) Ergenekoncu
e) Hepsi

Sarp99 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön