View Single Post
Eski 05-05-2011, 09:04   #25
mavikartal5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 24-11-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 617
sayın epsody,
biliyorsunuz ben tarımsal üretim konusunda eğitim görmüş biri değilim. sadece amatörüm.
organik üretimde; tohum kaplama ve renklendirmeden tutun, çimlendirme (toprak dahil), büyütme, dallanma, çiçeklenme, çiçeğin tutturulması, meyveye dönüştürülmesi, meyvenin büyütülmesi, gövde/dal/yaprak/çiçeklerin budanması, ürünün hasatı, hasadın olgunlaştırılması, ürünün daha uzun süre saklanması, nakliye halinde muhafazası, tüketiciye sunulması aşamalarının hemen hemen hepsinde çeşitli katkı maddeleri kullanılmaktadır. ayrıca hastalıkların tedavisi, yabancı otlarla mücadele gibi olumsuz şartlarda da kimyasallara başvuruyoruz. tabi üretimin her aşamasında da su takviyesi. ayrıca bitkinin yeterli miktarda dinlendirilmemesi de cabası. sadece daha çok ürün almak adına bitkiye işkence yapıyorsunuz. bitki bol ürün veriyor, veriyor da tadını tuzunu siz kaçırıyorsunuz bu kimyasallar ve bol su nedeniyle. sizin de dediğiniz gibi sera ortamları takviye edilmiş üretim ortamları yani doğallıktan uzak. bol miktarda İZİN VERİLMİŞ KİMYASALLARIN KULLANILMASI ise...
işte bu aşamada İZİN VERİLMİŞ KİMYASAL kullanımı göz ardı ediliyor organik üretimde. aslında bunun organik üretim olmadığını herkes biliyor da ikrar edemiyor.
daha çok ürün almak adına bitkiye işkence edenleri herşeye maydanoz olan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine vermek gerekir diye düşünüyorum.
saygılar

mavikartal5 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön