View Single Post
Eski 04-05-2011, 15:20   #27
Yakup Ünal
Ağaç Dostu
 
Yakup Ünal's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-04-2011
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 477
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Uzaylı Mesajı Göster
Sayın Yakup Ünal; Bahçe sayfanız hayırlı ve uğurlu gelsin inşallah. Siz çardak değil kameriye yapmışsınız. Çok ta güzel olmuş. Ama suyu ihmal etmeyin.

Bizim bulunduğumuz yerde birbirimize komşu 3 bahçe, hepimiz içinde ev olabilecek meyve bahçesi kurmaya çalışıyoruz. Hepimiz de, aslında şehir merkezinde oturuyoruz. Aramızdaki fark şu oldu. Biz ilk su çıkartmayı hedefledik. Ağaçlar için de kesinlikle etrafını çevirin dediler biz de beklemeye geçtik. Zira şehir hayatı da var her yere yetişmek kolay değil. Zamanı sebze yetiştirmekle değerlendirmeye çalışıyoruz. Güney komşumuz ağaçları dikmiş, arada tankerle su getirtiyor. Ama şimdiye kadar çok kayıp vermiş. Geçen gün yeniden meyve fidanı diktiler. Biz su konusunda biraz yardımcı olduk ama nereye kadar. Kendinin gibi olur mu hiç. hevesim gittikçe azalıyor dedi. Kuzeydoğu komşumuz ise elektrik aldı, etrafını çevirdi. Adam boyu otlarla öyle bekliyor.

Bizim bahçede su var hayat var. Kışlıklardan yetiştiriyoruz, şimdi de yazlıklar büyümekte. Hem eve, hem yol parasını çıkarmaya, hem de hediye etmeye bolca yetiyor çok şükür. Hem nerede yetiştiğini bildiğimiz ürünleri çocuklarımıza yedirmenin gururunu yaşıyoruz. Lezzetine de diyecek yok zaten. Bu sebeple bir an önce su tavsiye ediyorum. Sonra nasıl olsa gerisi gelir.

Çalışmalarınızı keyifle takip etmek dileği ile kolay gelsin.
su işini en azından 2 yıl bu şekilde devam edeceğiz. ankarayı biliyormusunuz bilmem ama bizim oradan kurt boğazını besleyen kanal var su verdikleri sürece 150-200 metre mesafa oradan tankerle getiriz olmadı 1-1,5 kilometre alta ova çayı var oradan oda olmadı 2,5 kilometre öteden kuyudan motoru attımmı hemen dolar 3 ton alıyor bir ağaca 35 ltre verilse 7 ton yapar 3 defa gittimi tamam akrabalarda boşta traktör var tanker var boş kaldıkca onlar biz sularız evden tarla 45 km 45 dk da oradayız akşamları gider 7-10 kadar 3 saatte suyu çok istediği dönemde sularız.
herkezin işi gücü olduğu için haftasonu gidebiliyoruz.haziran temmuz ağustoz eylül ayı su ister
bol bolda borana tırmık çektiririz ki su ihtiyacı azaldın
olmadı 10 lt lik su bidonlarını doldurur koyarız.
bu ağaçlar tutuncaya kadar devam su olsada olmasada devam edeceğiz yılmak yok
önce kulübe yapacağız malzemeleri içine koyalım tırmık bel kazma kürek gibi
sonra küçük bir sera gojilerim için
sonrasında kavun,karpuz, nohut, biber, domates gibi sebzeler ekelim
bu hafta sonu gitiğimizde inşaatın ve tarlanın yeni resimlerini çeyim atayım değişikliğe bakalım

Yakup Ünal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön