View Single Post
Eski 03-05-2011, 15:06   #76
S Güngör
Ağaç Dostu
 
S Güngör's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-05-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 199
Panama Kanalı’nın çevreye etkilerini bilmiyorum ama Süveyş Kanalı yüzünden Akdeniz'e Kızıldeniz'den bazı istilacı balık türlerinin geldiğini duymuştum.

Yine de kanalı destekliyorum. Bu tür extreme projelerin ülkelere -bi nevi insanların spor yapması gibi- fayda sağlayacağını düşünüyorum. Ayrıca şaka gibi anlatılan kanal ölçülerini gayet ulaşılabilir buluyorum. Başbakanın çıkan toprağı nereye atacaklarıyla ilgili bir fikri var. Sönmüş taş ocaklarını çevreye kazandırmak için bu çıkan toprakları o bölgelere taşıyacaklarmış.

Planlanan proje tek kademeli yani Panama Kanalı gibi in çık olmayacak. Kimilerine göre imkansız bir şey herhalde, izleyip göreceğiz. ABD’den en çok korkan hükümetin akp olmadığını biliyorum o sebeple de içim rahat. İma edilen şeyler beni hiç rahatsız etmiyor.

Muhalif olmak kolay birşey gerçekten. Oecd raporları gibi hükümetin aleyhinde veya lehinde birçok haber, araştırma bulmak mümkün. Bütün bunlar insanın neyi görmek isteyip istemediğiyle ilgili. Bugün en pahalı benzini kullanıyoruz değil mi? Ama her nedense bu pahalılıktan yakınan, muhalefet eden kesim gelir seviyesi en yüksek semtlerden bölgelerden çıkıyor.. (istisnalar vardır muhakkak.)

Belki de kemalistler hatayı kendilerinde aramaya başladıklarında (Cumhuriyet tarihinde görülmemiş birşey!) neden fakir kesimin kendilerini tercih etmediğini idrak edecekler. (Aziz Nesin’in Türk Halkı hakkında ulaştığı sonuca varmazlar umarım.) Kemal Kılıçtaroğlu bu özeleştiriyi yapabilmek adına doğru tercih! Başarılar dilerim kemalistlere! Kendilerini ikna etmek gibi bir niyetim yok tabi. Mümkün olmadığını biliyorum çünkü. Her bi şeyin en iyisini en doğrusunu en çağdaşını onlar bilir bu ülkede…

S Güngör Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön