View Single Post
Eski 02-05-2011, 23:14   #1153
Sevgi Durul
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,524
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ayazkentli Mesajı Göster
Sn. SDurul öğretmenim,

aynı sefa çiçekleri (önce'ki sayfa, turuncu-sarı ağırlıklı köşeniz), yaz kış rahatlıkla yetişiyor. Yaz aylarında, çok aşırı sıcaklarda biraz fazladan su istiyor o kadar. Eğer gölgelik bir yere alabilirseniz, normal sulamanız kafi geliyor ve 12 ay boyunca yaşayıp gidiyor.

Bakımı en rahat çiçek desek yanlış olmaz, tabii birde şebboy'lar var. Zaten siz onu farketmişsiniz.

Kış'ın çiçek renkleri koyu bir turuncu oluyorken, havalar ısınmaya başlayınca renkleri açılıyor ve ortalarında kahve-siyah koyu göz oluşuyor.

(Bahçe sayfamda bu konu'ya değinmiştim, 5. sayfa, 127 no.lu mesaj).
Sayın ayazkentli kardeşim, bahçemize hoşgelmişsiniz.

Şebboylar ve aynısafalar gerçekten de bakımı en kolay bitkiler. Her ikisini de tohumdan yetiştirdim. Şebboyların çeşitleri bahçede artacak gibi görünüyor.
Beyazını ve açık eflatununu da aldım. Bir de tohumdan yeni yetişen fidelerim var, onların renklerini bilmiyorum. Ayrıca beyazının kokusu daha bir güzel.

Geçen sezon aldığım açelyaları, gardenyayı, mercan ve fırça çalılarını , küpeleri maalesef yaşatamadım. Sardunyalarda da pek başarılı sayılmam. Bundan böyle favorim dayanıklı bitkiler. Bazen arsız diye tabir edilen, benim deyimimle nazsız bitkiler.

Turuncu ve sarı aynısafaların ayrı çeşitler olduğunu düşünüyorum, ben. Turuncu köşede gördüğünüz gibi ikisi aynı anda varlar. Yine de bahçenizde belirttiğiniz sayfaları inceleyeceğim.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön