View Single Post
Eski 01-03-2007, 01:07   #53
kürekçi
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-09-2006
Şehir: İzmir, Muğla
Mesajlar: 874
Bu mail bana da bir hafta boyunca yaklaşık 5-6 kez geldi. Okulda herkesin dilinde. Haberlerde bile gördüm. Ben de elimden geldiğince yaymaya çalışıyorum. Eyleme katılmayacak mıyım? Katılacağım FAKAT sorarsanız fikrin ne diye, haybeye çaba harcamaktan başka birşey değil derim.

Beş dakikalık bir tasarrufumuz olacak evet ama sizce kim anlayacak bu durumdan birşeyler? Kimler ders çıkaracak? Eylemi gerçekleştirecek olanlar zaten bilinçli olan kesim olacak. Karanlığı, gelecekteki yokluğu beş dakikalığına yaşayacak olanlar da yine aynı kesim yani hali hazırda geleceği görebilen kesim.

O sırada insanlar sinemalarında patlamış mısırlarını kıtırdatırken bir yandan filmlerini seyredecekler. Hangi işletmeci şalterlerini indirir ki? Hoş(!) müzikler eşliğinde eller havaya partiler devam edecek. Cadde'de(!), otobanda, yarış pistlerinde asfaltlar ağlatılmaya devam edecek. Petrol kuyuları yerin dibini sömürmeye devam edecek (Düşünsenize beş dakikalığına şalter indirdiklerini...).

Daha çok örnek var verebileceğim ama ne bende o mecal var bu ne de bu saydıklarımı yapanlarda arlanma.
Velhasılıkelam bunlar boşa giden son çırpınmalarımızdan başka birşey değil. Bu tür provokasyonlara karşı heyecan duyabilmeyi isterdim ama sonuçta elle tutulur şeyler olmadığı sürece malesef bazı şeyler çok komik geliyor.

kürekçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön